Matjaž Kek se izjasnio o pregovorima sa Crvenom zvezdom

Istog dana, kada je Miodrag Božović podneo ostavku, počelo je licitiranje sa imenima potencijalnih Zvezdinih trenera, a kao najozbiljnija opcija pominjao se sadašnji šef struke u hrvatskom ligašu Rijeci, Matjaž Kek.
 

Crvenu zvezdu će, do kraja sezone, voditi Boško Đurovski, a od ishoda iste, najverovatnije će zavisiti i njegov budući status. Mnogi i dalje pretpostavljaju da je Zvezda sve utanačila sa Kekom, a da je Đurovski samo ''čuvar klupe u ovom periodu''.
 
Bilo kako bilo, trener Rijeke do sada se nije izjašnjavao o eventualnoj ponudi našeg šampiona, ali ni o tome da li je pregovora uopšte i bilo. Međutim, danas je za zagrebačke ''Sportske novosti'' prokomentarisao špekulacije.

– Oni koji me poznaju, znaju i kakav je moj komentar, a njega nema. Jedina činjenica je moj važeći ugovor do 15. juna, kao i dogovor sa predsednikom Rijeke, i moja želja da živim i radim u ovom kraju. Nikada nisam pregovarao pre isteka ugovora, pa tako ni sad, to je moj karakter, ali i poštovanje prema klubu koji predvodim kao trener. Neću reći da nema interesovanja, ali ja nisam neko ko sebi pravi reklamu na taj način. To mi nikad nije trebalo, rekao je Matjaž Kek, trener, najverovatnije, novog šampiona Hrvatske.

Komentari