Petković: Gol će mi značiti ako završimo kao prvi

Crvena zvezda je ostala u trci za šampionsku titulu nakon ubedljivog trijumfa protiv Mladosti iz Lučana.


Desni bek crveno-belih Marko Petković istakao je da se ekipa izdigla iz svih problema i uspela da se vrati na pravi kolosek.

Drago mi je da smo pobedili posle svih tih čudnih stvari koje se dešavaju. Ovo je ispit za celu generaciju. Jako mi je drago da smo i posle ovakve atmosfere koja je stavljena iznad kluba i pored svega što se dešava, uspeli da pobedimo. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo šanse i pre i posle njihovog gola. To je bio njihov jedini šut u okvir gola, i nije nas sprečio da nastavimo sa napadima. Brzo smo izjednačili i u drugom poluvremenu smo uspeli da slomimo otpor i pobedimo, rekao je Petković za klupski sajt.

Petković je praktično prelomio meč u 51. minutu kada je postigao lep pogodak i doveo svoju ekipu do prednosti. Potom su Mihailo Ristić i Nemanja Milić svojim minijaturama zatvorili ovu utakmicu.

Svaki igrač je pokazao karakater, i da ja nisam uspeo da dam gol, neko drugi bi uspeo, tako da to nije toliko bitno, bitno je da smo pobedili. Gol mi ne znači ništa s obzirom na to da smo na drugom mestu. Značiće mi ako budemo završili kao prvi. Nadamo se, ima još dva kola da se odigra, a finale Kupa takođe iščekujemo, kazao je Zvezdin defanzivac.

Petković se zahvalio navijačima na neizmernoj podršci i naglasio da će se ekipa boriti do poslednjih atoma snage u nastavku šampionata i Kupa.

To mi zaista mnogo znači, nema fudbalera koji se ne bi radovao tome. Zaista sam mnogo zahvalan navijačima na podršci koju mi pružaju i nadam se da im svojom igrom i zalaganjem na terenu vraćam za to. Možda ne izgledam na svakom meču onako kako bi mnogi želi, ali da ostavljam srce na terenu iz utakmice u utakmicu to se uopšte ne dovodi u pitanje. Navijači moraju da znaju da ni nama nije lako, i mi Zvezdu nosimo u srcu i teško nam je kada pokušavamo, a ne ide. Pokušavaćemo i dalje, nećemo odustati do kraja, to mogu da obećam, dodao je Marko Petković.
 

Komentari