Uzbudljiva trka u Španiji: Hamilton za tri sekunde brži od najvećeg rivala

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton, pobednik je trke za VN Španije. 

Trka je počela veoma uzbudljivo, pošto su Maks Ferštapen i Kimi Raikonen već na prvoj krivini završili trku, nakon čega je Sebastijan Fetel dugo odolevao na vodećoj poziciji.

Presudan trenutak dogodio se kada je Mercedesov tim Hamiltonu u boksu stavio mekše gume, nakon čega je Britanac obišao Fetela u 44. krugu i na kraju trijumfovao sa 3.4 sekunde prednosti u odnosu na Nemca.

Zanimljivo je da trku nisu završila oba bolida vodećih konstruktora u generalnom plasmanu, pošto je pored Ferarijevog Raikonena odustao i Mercedesov Valteri Botas, koji je trku završio u 38. krugu zbog problema sa motorom. 

Osim Hamiltona i Fetela mesto na podijumu zauzeo je i Danijel Rikiardo (Red Bul), a bodove su osvojili Serhio Perez (Fors Indija), Esteban Okon (Fors Indija), Niko Hulkenberg (Reno), Karlos Sainc (Toro Roso), Paskal Verlein (Zauber), Danil Kvjat (Toro Roso) i Romen Grožan (Has). 

U generalnom plasmanu Fetel je i dalje prvi sa 104 boda, Hamilton je drugi sa 98, dok je trenutno treći Botas sa 63 boda. U konkurenciji konstruktora Mercedes ima 136 bodova, Ferari je osvojio 135, a treći je Red Bul sa 57 bodova. 

Komentari