Partizan: Najradije se ne bi oglašavali, ali moramo zbog istine i javnosti

Saopštenje Crvene zvezde nije moglo da prođe bez odgovora iz redova večitog rivala. 

Partizan je reagovao svojim saopštenjem u kojem je naveo da se najradije ne bi oglašavao, ali da su istina i javnost jedini razlozi zbog kojih je to učinjeno.

– S obzirom na izuzetno nizak nivo poslednjeg saopštenja rukovodstva Crvene zvezde koje vrvi od kleveta, insinuacija i uvreda, najradije se ne bismo oglašavali, ali zbog javnosti i istine radi moramo.

Sve što je FK Partizan uradio u ovom prvenstvu uradio je i rekao je igrama na fudbalskom terenu. Sve su to učinili naši igrači i naš stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem. Za Partizan igraju samo igrači koji su registrovani i koji su u sastavu fudbalskog tima, niko drugi. Nazvati to "lopovlukom" kao što čine u više saopštenja Crvene Zvezde je nedostojno i predstavlja presnu laž.

Partizan prijateljske utakmice igra isključivo u pripremnom periodu kao i u pauzi prvenstva, a sve druge utakmice odigrane u okviru Superlige su takmičarske. O vrednosti fudbalskog kluba Partizan i igračkoj dominaciji najbolje govore rezultati tri derbi utakmice sa Crvenom Zvezdom u kojoj je naš fudbalski rival uzeo od mogućih devet samo jedan bod i to golom iz gol auta.

Čak ni posle tog gola iz gol auta na utakmici koju je sudio sudija Majo Vujović kojeg bije glas da je Zvezdin navijač mi iz Partizana to nismo nazvali lopovlukom već "teškom materijalnom greškom" kod istog sudije i njegovog pomoćnog sudije već znamenitog Srđana Obradovića.

Kao što nikakvog lopovluka od strane Partizana nije bilo, tako nije moglo biti ni bilo kakve "saglasnosti" za taj "lopovluk" od strane FSS. Niti može biti reči o bilo kakvim "dvostrukim aršinima" fudbalskog saveza niti njegovih rukovodilaca. Takođe je opšte poznato da se na gotovo svim funkcijama u fudbalskoj organizaciji, po njihovom vlastitom priznanju nalaze zvezdaši, čime se Dušan Mrakić javno hvali.

Partizanu ne treba bilo čija i bilo kakva van sportska i vanfudbalska pomoć, ni sad ni u budućnosti. FK Partizan su organi FSS potrebni da omoguće i zaštite regularnost takmičenja u koju smo i do sada, ne baš bez izvesnih sumnji verovali.

Nije nam nejasno da su poslednja saopštenja iz FK Crvena Zvezda upravo vršenje žestokog pritiska na ukupnu fudbalsku organizaciju, pa i na predsednika FSS u cilju da se regularnost u završnici prvenstva grubo skrši u korist Crvene Zvezde.

To se posebno čini pred utakmicu 36. kola Radnički Niš-Partizan. Ako je već nekom smetalo mirno praćenje utakmice Partizanovih navijača u 35. kolu protiv ekipe Voždovca van stadiona Partizana, pitamo se kako to da mu se dopada protesna šetnja Zvezdinih navijača ulicama Beograda?

Karakteristično je da nijedno saopštenje FK Crvena Zvezda uopšte ne pominje kvalitet fudbalske igre, fudbalski teren, a ni rezultate na derbijima koja su za njih katastrofalna. Sva saopštenja od reda su usmerena na ono što se dešava van sporta i na to i samo na to su naši konkurenti koncentrisani. I to jasno govori o čemu se radi.

Ima u tim izjavama i zvaničnim saopštenjima svega i svačega, ali ni reči o fudbalu. Sva ta saopštenja su samo pokušaj da se svi svrstamo u koš u kojem smo svi isti,u kojem svi nešto mešetarimo, krademo, varamo- nismo isti! Partizanovi fudbaleri sve što su postigli postigli su svojom igrom, a niko iz Partizana niti je bio šta nameštao niti ima bilo kakve veze sa bilo kakvim nameštanjima, kladionicama, "prelazima".

Mi nikada nismo pokušali da se takmičimo sa ljudima koji su, kao sto je opšte poznato, ogrezli u raznim van sportskim radnjama. Znali smo i znamo da na tom polju nemamo šta da tražimo i da moramo da se koncentrišemo na ono što jedino i najbolje znamo, sport. I to je i samo to u našoj fudbalskoj igri urodilo plodom, te smo uvereni da će tako i ostati, piše u saopštenju FK Partizan.

Komentari