Iliev ima jedno pitanje za Zvezdu

Događaji iz prethodnih nekoliko nedelja obećavaju da će završnica sezone u srpskom fudbalu biti sve samo ne dosadna. 

Svakodnevna saopštenja i međusobne optužbe doveli su do toga da se svaki potez posmatra sa posebnom pažnjom počev od delegiranja sudija preko njihove arbitraže pa sve do ponašanja protivničkih igrača u duelima sa Partizanom i Crvenom zvezdom. 

Sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev, nema dilemu i smatra da odlučujuće utakmice moraju da vode najbolje srpske sudije.

– Ja nemam ništa ni protiv jedne osobe. Ali, kao i u Evropi kad je završnica nekog takmičenja, kako se bliži kraj prvenstva, ljudi koji odlučuju o tome delegiraju najbolje moguće. Pošto je ovo utakmica od najvećeg značaja, jer se mi borimo za titulu a Radnički za Evropu, logično je da sudi najbolji srpski sudija, rekao je Iliev za Mondo. 

Iliev se osvrnuo na nefudbalsku atmosferu koja je stvorena u poslednje vreme.

– Baš ovih dana gledam i razmišljam kako je u ostalim zemljama. Ovde je sve totalno poremećeno, stvaraju se neverovatni pritisci, kruže svakakve glasine. Odjednom je sad Partizan najveći problem, a ćutalo se dok smo bili drugi. Logično je da na kraju budemo prvi, a da li će tako biti – videćemo. Partizan je u najvažnijim utakmicama bio najbolji, pobedio je u dva od tri derbija. Tvrdnje da je Partizan sada nezasluženo tu gde jeste, a dominira u svim večitim derbijima, to vređa inteligenciju naroda, dodao je nekadašnji napadač kluba iz Humske. 

Dotakao se i takozvanih prelaza, odnosno preokreta Partizana u drugom poluvremenu i na kraju postavio jedno pitanje Crvenoj zvezdi. 

– U svim tim utakmicama, Partizan je stvarao šanse, mogao je da postigne četiri, pet golova. Ali, to je fudbal. Protivnik bi nam dao gol iz jedne šanse, posle našeg kiksa, ali smo mi nastavili da napadamo. Partizan je u svim utakmicama bio bolji. Evo, i te utakmice sa Zvezdom. Zašto je najefikasniji tim lige igrao protiv nas "u rikverc", stvorio nam jednu šansu u tri utakmice i dao gol iz gol-auta? Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli, a Partizan je u svim utakmicama, po svim parametrima, bio mnogo bolji od rivala, zaključio je Iliev.

Komentari