Šurbatović upozorio Zvezdu i Partizan i najavio postupak pred Etičkom komisijom

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, upozorio je danas učesnike Superlige da prestanu da se neprimereno ponašaju i oglašavaju u javnosti i najavio je da će pokrenuti postupak pred Etičkom komisijom da bi se sačuvao integritet takmičenja.

– FSS upozorava sve aktere koji stvaraju zapaljivu i apsolutno nesportsku atmosferu pred odlučujuće utakmice da se više ne oglašavaju na ovakav način i da se posvete isključivo fudbalu. Kao generalni sekretar fudbalske organizacije dužan sam da pokrenem postupak pred Etičkom komisijom FSS koja je nedavno formirana da preduzme sve mere predvidjene Etičkim kodeksom i drugim pravnim aktima kako bi se očuvao integritet takmičenja. Oni koji podižu tenzije i stvaraju atmosferu haosa moraju da znaju da će snositi posledice i da će odgovarati za svoje postupke, rekao je Šurbatović agenciji Beta.

Funkcioner FSS ocenio je da je ponašanje Crvene zvezde i Partizana apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima koji vole fudbal.

– Posle svega što se ovih dana pojavljuje u javnosti u vezi sa Crvenom zvezdom i Partizanom više je nego jasno da je ponašanje dva naša najveća kluba, a posebno njihovi zapaljivi nastupi u medijima, apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima kojima je stalo do fudbala u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan u samoj završnici prvenstva na nedopustiv način vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije, dodao je Šurbatović.

On je ocenio da ovakav ambijent, koji se proširio na navijače i simpatizere oba kluba, šteti fudbalu.

– Stvari su definitivno otišle predaleko. Daleko van okvira u kojem bi trebale i morale da budu. Sigurni smo da nikome ovakav ambijent ne može da donese ništa dobro, bez obzira na to ko će se na kraju radovati trofejima, zaključio je Šurbatović.

Komentari