Novi dan i novo Zvezdino saopštenje: Odlično, UEFA će imati šta da kaže

Kraj se definitivno ne nazire. 

Novi dan i novo saopštenje Crvene zvezde, ovoga puta kao odgovor na zahtev Partizana koji je od UEFA tražio da pošalje posmatrača na utakmicu u Nišu.

– Videli smo inicijativu FK Partizan koji je tražio od UEFA da se umeša u srpsko takmičenje. Apsolutno je podržavamo i drago nam je da su se gospoda iz Humske dozvala pameti. 

Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za UEFA nisu legitimne, a oni su ih iako su nameštali u domaćem prvenstvu dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni FIFA ni UEFA ne priznaju. Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav UEFA po tom pitanju. 

Takođe, treba čuti stav UEFA o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića. Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali. Pa čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već UEFA dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome. 

Ili možda o tome što im igraju igrači bez lekarskog pregleda bez ikakavih posledica. UEFA sigurno ima šta da kaže na tu temu. Naravno, nezobilazna stavka su i četiri kladioničarska "prelaza" u poslednjih mesec dana. Sigurno i tu ima materijala za UEFA. 

A današnje delegiranje sudija najbolje pokazuje da je neophodno da se UEFA umeša. Po medijima dižu prašinu ko će im suditi, a onda "dobiju" partizanovca Širokog, a Zvezdi pošalju čoveka koji se slika u dresu Partizana – Danila Grujića. 

U svakom slučaju bićemo zahvalni UEFA ako se odazove ovom pozivu i uključi se u čišćenje mulja koji je Partizan pravi decenijama unazad, navedeno je u saopštenju Crvene zvezde. 

Komentari