Karadžić zadovoljan prvom nedeljom priprema

Košarkašice Srbije ušle su u drugu nedelju priprema za Evropsko prvenstvo, a u nedelju su imale prvi slobodan dan.

 
Reprezentativke su, zajedno sa stručnim štabom, posetile Stopića pećinu, gde su uživale u neverovatnom ambijentu, a zatim je na „programu“ bio ručak, odnosno jagnjetina u „Borovoj glavi“, specijano spremljena za naše šampionke.

– Odmorili smo se, družili, bilo je lepo… – prenosi nam utiske selektor ženske reprezentacije Srbije Stevan Karadžić. – To je bio prvi slobodan dan i iskoristili smo ga da napravimo mali izlet u Stopića pećinu i odemo na ručak… Bilo je prijatno, baš smo se relaksirali… Bitno je i za dobru atmosferu da malo promenimo ambijent.

Presek prve nedelje na Zlatiboru…

– Iza nas je, praktično, pet radnih dana, jer smo na planinu stigli u ponedeljak uveče. Devojke dobro treniraju, postavili smo neke stvari koje ćemo igrati u napadu i neke principe odbrane. Sve dobro funkcioniše u odnosu na to koliko smo dana zajedno, sigurno da može i mnogo bolje.

Zdravstveni bilten?

– Imamo neke sitne povrede. Sonja Petrović i Ana Dabović treniraju po posebnom režimu, ali će brzo sve biti u redu. Danas nam se priključuje i Nevena Jovanović, tako da ćemo biti kompletni. Prema planu, u sredu i petak igramo prve trening mečeve protiv Crne Gore, da vidimo kako će da fukcioniše ono što je do sada postavljeno – objašnjava selektor Karadžić.

Komentari