Nikolić: Ako je ostalo malo poštenja i pameti utakmica u Nišu biće normalna

Marko Nikolić još uvek ne zna da li će voditi utakmicu protiv Radničkog u Nišu. Trener crno-belih nije dobio odluku Disciplinske komisije o suspenziji, niti je neko od njega uzeo izjavu, ali tvrdi da su crno-beli spremni na sve varijante.


– U izvanrednoj smo rezultaskoj seriji, moram to da ponovim, ali nas ona nije dovela do trofeja. Igrači su navikli da igraju pod pritiskom, pokazali su stabilnost i kvalitet igre, imam veliko poverenje u njih. Nemam dilemu da će isti odnos i količinu želje pokazati u Nišu. Idemo na pobedu, Partizan ne zna da igra na nerešeno, posebno u Srbiji, što govori naš niz, rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj, prenosi Tanjug.

Kako je naveo, odluku od suspenziji zbog crvenog kartona na prošlom meču protiv Voždovca nije dobio. Ipak, Nikolić je spreman za varijantu i da ne vodi tim sa klupe.

– Odluku nisam dobio, zvanično nisam kažnjen… Spremam se kao da ću da vodim utakmicu, ali i za drugu opciju. To neće ništa poremetiti u pripremi meča. Nije potrebno da dajem posebne instrukcije saradnicima, pripremamo se već nekoliko dana, Radoje Smiljanić vodiće meč u slučaju da ne budam mogao ja i sve gledamo istim očima.

On je najavio da suspendovanog Bojana Ostojića u startnoj postavi zameniti Lazar Ćirković ili Marko Jevtović, kao i da Everton još uvek nije spreman posle povrede, ali bi trebalo da bude na klupi.

– Idemo uslovno u goste, kažem zbog toga jer Partizan ima mnogo navijača na jugu Srbije. Radnički je dobar tim, dobro vođen od trenera Rastavca, možda i najiskuniji u ligi. Znaju da budu neprijatni, ali smo znali da se izborimo sa njima. Vidim da su veoma motivisani, takvi i treba da budu, ali niko ne sme više da želi pobedu od Partizana.

On nije želeo da se bavi delegiranjem sudija, ali upozorio da su arbitri pod lupom javnosti i da ne želi da dodaje pritisak na njih.

– Nisam se bavio time do sada, bave se mediji, kao i naša publika kojoj je stalo do pobede. Imamo kvalitet igre, zbog toga traje serija, stvaramo mnogo šansi, a protivnik nama samo dve situacije pred golom, to čak nisu ni šanse. Ako ostanemo takvi ne sumnjam u krajnji ishod na kraju šampionata. Što bi rekli "Ja tu ništa ne bih menjao", poručio je trener crno-belih.

Na pitanje da li postoje svi uslovi za normalnu i regularnu utakmicu na Čairu, Nikolić je kazao da tako mora da bude.

– Mora da bude normalna utakmica, ako nam je svima ostalo još malo pameti, poštenja i zdravog razuma… Sve osim toga bilo bi katastrofalno i obesmislilo bi stanje na tabeli, da li bio Partizan prvi ili naš večiti rival, zaključio je Nikolić.

Utakmica 36. kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se sutra od 19 sati u Nišu.

Komentari