Šarić nahvalio Jokića

Reprezentativac Hrvatske Dario Šarić odigrao je sjajnu prvu sezonu u NBA za ekipu Filadelfije.


Prosečno je beležio 12,8 poena, uz 6,3 skokova i 2,2 asistencije po utakmici i bio jedan od najboljih novajlija u regularnom šampionatu NBA lige.

U razgovoru za Sport klub mladi krilni centar se osvrnuo na svoj učinak i prijem u ekipi iz grada bratske ljubavi.

Teško mogu da kažem šta sam očekivao jer nisam znao kako će me prihvatiti – igrači, treneri i sam sistem košarke u NBA ligi. Ali, znao sam da kad odem tamo da ću dati 100 odsto od sebe, da ću se boriti na svakom treningu i utakmici, da ću pokušati da zaslužim koji minut više. Na kraju sam imao period tokom kojeg sam igrao dobro, oslobodio mi se prostor da pokažem svoj talenat, veštine i znanje, mislim da sam se pokazao. Zadovoljan sam prvom sezonu, nadam se da ću ići na gore, da neće biti moja najbolja sezona u NBA ligi, rekao je Šarić za Sport klub.

Nikola Jokić izrasta u jednog od najboljih centara NBA lige. Šarić je imao samo reči hvale za srpskog internacionalca.

Radi se o fantastičnom momku, sjajna porodica je oko njega, a što se tiče njegove košarke, fenomenalno je kako on igra. On sa nekim manjim atletskim sposobnostima – nema skok i ne leti, kako se kaže, zaluđuje praktično celu NBA ligu. Izgleda kao da igra sa decom. Ti neki njegovi potezi, njegova kretnja… Teško mi je da nađem reč, neverovatno je kako igra, kako se kreće i želim mu uspeha u daljem radu. Vidi se da je fokusiran, da ima sve preduslove da bude veliki igrač i za sada to pokazuje u najlepšem svetlu. Tek mu je druga sezona, od njega se očekuje da bude ogroman NBA igrač, dodao je Dario Šarić.
 

Komentari