Trener španskog ligaša na kormilu Argentine?

Argentina će uskoro dobiti novog selektora, a kako se pretpostavlja Fudbalski savez će ga predstaviti do 22. maja.
   

Po pisanju medija, najbliži klupi vicešampiona sveta je Horhe Sampaoli, dosadašnji trener Sevilje. Španski list ''Mundo deportivo'' najavio je velike promene u sastavu argentinske reprezentacije dolaskom Sampaolija na klupu.
   
Tako se tvrdi da će poziv za nacionalni tim odmah dobiti Mauro Ikardi, as Intera, dok u sastavu za mečeve sa Brazilom i Singapurom u junu, neće biti Gonzala Iguaina i Paula Dibale, zato što im predstoji finale Lige šampiona, koji njihov Juventus igra protiv Reala, pa to otvara prostor za pozivanje još jednog novog igrača. Zanimljivo je da je Ikardi odigrao samo jedan meč za najbolju argentinsku selekciju, i to daleke 2013. godine.
   
Problem za argentinski Savez može da bude ugovor koji Sampaoli ima sa Seviljom, i koji traje do 2018. godine. Međutim, ono što im ide na ruku je klauzula od 1,5 miliona evra, koju treba uplatiti za njegovu slobodu, a Argentinci upravo to planiraju da urade.
   
Na ovakvu brzinu Argentinu je naterao nezavidan položaj u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto u južnoameričkoj grupi zauzimaju tek peto mesto, koje donosi samo plasman u baraž.

 

Komentari