Milovanović: Ponosan sam na igrače, imamo još jednu utakmicu

Mladost iz Lučana je pobedom protiv Napretka obezbedio četvrto mesto na tabeli Super lige, koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.


Lučanci će po prvi put u 65-godišnjoj istoriji igrati na evropskoj sceni.

Strateg Mladosti Nenad Milovanović istakao je za Sportski žurnal da je napravljen istorijski uspeh.

– Sve se poklopilo. U godini jubileja, kada slavimo 65 godina kluba, uspeli smo da napravimo najveći uspeh. Osvojili smo četvrto mesto na tabeli i plasirali se na evropsku scenu. Ponosan sam na igrače, kompletan stručni štab, rukovodstvo. Da ne budem skroman i meni lično ovaj uspeh mnogo znači. Radili smo polako, planski i došli do cilja, rekao je Milovanović za Sportski žurnal.

Milovanović je naglasio da sezona još uvek nije završena i da će se ekipa boriti do kraja. Mladost u nedelju od 18.30 časova gostuje Partizanu u Humskoj.

– Lučani su malo mesto, a uspeli smo da se stavimo na fudbalsku mapu jugoslovenskog i srpskog fudbala. Slavili smo malo posle utakmice sa Napretkom, ali imamo još jednu utakmicu do kraja, prvo da završimo prvenstvo, pa će biti slavlja, dodao je Milovanović.

Predsednik Mladosti Vladimir Đorđević rekao je da je račun kluba odblokiran i da nema prepreka za nastup na međunarodnoj sceni.

– Tačno je da smo rešili problem i da je račun kluba odblokiran. Zahvalni smo Vićentiju Petroviću što nam je izašao u susret u rešavanju ovog problema i razumeo pre svega koliko je nama kao klubu bitno da se nađemo na evropskoj sceni. Znamo da misli dobro Mladosti, bio je ovde, tako da se svi zajedno radujemo uspehu, rekao je prvi čovek Lučanaca.
 
 

Komentari