Muslin: Pobedom protiv Velsa za korak bliže Rusiji

Selektor Srbije Slavoljub Muslin saopštio je spisak kandidata na koje računa za kvalifikacionu utakmicu protiv Velsa, koja je na programu 11. juna u Beogradu.


Muslin je na konferenciji za medije istakao da je utakmica protiv Velsa važna, ali ne i presudna u borbi za plasman na Mundijal u Rusiji. Iskusni stručnjak je naglasio da selekcija Velsa ima mnogo kvalitetnih igrača i da izostanak Gareta Bejla ne mora nužno biti prednost za naš nacionalni tim.

Ako pobedimo Vels nećemo se kvalifikovati, ali bili bismo za korak bliže Rusiji. Neće to biti kraj, sve se okrene u fudbalu. Glavni konkurent nam je Irska, idemo im na noge, imamo isti broj bodova, ali do Dablina ima vremena, prva utakmica je najvažnija. Vels nije samo Bejl, neće im igrati ni Tejlor. Ne treba gledati stvari kroz izostanak Bejla, videli ste i da je Ronaldo ispao u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, pa je Portugalija bila još bolja. Računam na naš kvalitet, Bejl im jeste najbolji igrač, ali i ostali su dobri i na to ne smemo da gledamo kao na olakšavajuću okolnost, rekao je Muslin, a prenele Novosti.

Najbolji strelac Super lige Uroš Đurđević se ovoga puta nije našao na spisku zbog obaveza u mladoj reprezentaciji.  Muslin se odlučio da pozove Aleksandra Prijovića iz PAOK-a.

Đurđević je bio prošli put i sada zaslužuje mesto, ali mlada reprezentacija igra važno Evropsko prvenstvo u Poljskoj i nisam hteo da uzimam mnogo igrača. Ostavio sam selektoru Lalatoviću da se na najbolji način spremi tim. Prijović ima više iskustva i jače utakmice u odnosu na njega.

Muslin se osvrnuo i na činjenicu da Vladimir Stojković dugo nije branio u takmičarskim mečevima.

Stojković i Mitrović treniraju sa Partizanom posle završetka sezone u Čempionšipu. Problem je što ne brani, ali je već bio u takvoj situaciji. Ima veliko iskustvo, branio je na vrhunskom nivou do sada i imam puno poverenje u njega. Pripreme nam dozvoljavaju da ga spremimo, dodao je Slavoljub Muslin.
 

Komentari