Budućnost srpske košarke za vikend u Železniku, Partizan brani titulu

Na konferenciji za medije u Rodi, Dejan Tomašević i Dušan Projović, kao predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, zajedno sa trenerima i igračima osam najboljih klubova, najavili su završni turnir Roda juniorske lige Srbije koji će od petka 2. do nedelje 4. juna biti organizovan u košarkaškoj dvorani Železnik u Beogradu.


– Finalni turnir RODA juniorske lige je najvažniji turnir za mlađe kategorije, jer predstavlja krunu sezone. Nadam se da ćemo uživati u kvalitetnim utakmicama, jer su ovi momci budućnost naše igre pod obručima, poručio je Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS.

Osam najboljih timova, Crvena zvezda mts, Dinamik, Mega Bemax, Partizan NIS, Žarkovo, Radnički iz Kragujevca, Mladost iz Čačka i Vojvodina, takmičiće se za titulu prvaka Srbije, a Košarkaški savez Srbije i RODA su za sve ljubitelje ovog sporta pripremili iznenađenje i obezbedili slobodan ulaz za sva tri takmičarska dana. Mladi košarkaši su iskoristili ovu priliku i pozvali sve zainteresovane da budu deo turnira i pruže im podršku.

– KSS i RODA žele da mladi košarkaši, buduće zvezde naše košarke, dobiju pažnju javnosti kakvu svojim kvalitetom zaslužuju, izjavio je Dušan Projović, potpredsednik KSS za takmičenja i dodao: – Odatle je i potekla ideja za predstavljanje ovih mladih košarkaša medijima. Sigurni smo da među njima ima budućih zvezda srpske košarke.

Košarkaški klub Partizan NIS, se na završni turnir pojavljuje u ulozi branioca titule, a Ivan Hadžić, jedan od igrača je na konferenciji izjavio da će konkurencija i ove godine biti oštra. 

– Sve ekipe se dobro poznaju i svi znamo da nas čeka teška borba. Naravno, od naše ekipe kao prošlogodišnjeg pobednika se očekuje najbolje, a mi ćemo dati sve od sebe da ponovimo rezultat, dodao je Ivan Hadžić, igrač iz ekipe Partizan NIS.

Na početku ove sezone Roda je donacijom novih garnitura dresova svim klubovima juniorske lige i obezbeđenjem osiguranja u slučaju sportskih povreda, još jednom pokazala da je uz srpsku košarku i da želi da promoviše ovaj sport među decom i mladima.

– Velika nam je čast što ćemo i ove godine biti uz juniorsku ligu Srbije. Iskreno se nadamo da se među vama nalaze buduće zvezde naše reprezentacije, čije ćemo medalje svi zajedno slaviti, rekao je Matija Protić, izvršni direktor područja marketinga Mercator-S.

Komentari