Partizan izgubio spor, dug 15 miliona evra

Partizan je izgubio spor koji je sa kiparskim Apolonom, a zbog transfera Andrije Živkovića, vodio pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Gubitkom spora, klub iz Humske je izgubio i 2.5 miliona evra, pa dug ponovo 15 miliona evra, otkriva generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.


– Partizan posluje dobro, plate se redovno isplaćuju zaposlenima, a dugovi su na istom nivou zbog tužbe koju smo izgubili u vezi sa Andrijom Živkovićem. Dug je sad 15.000.000 evra. Uspeli smo da ga smanjimo, međutim, ponovo je podignut na tu sumu usled tužbe koji smo izgubili – rekao je Vazura za "Partizanov vesnik".

On međutim najavljuje da to neće poremetiti poslovanje crno-belih u prelaznom roku.

– U julu nam stiže prvi deo novca od prodaje Milenkovića Fiorentini. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da će uprava redano raditi da sačuvao ovaj šampionski tim. Niko od momaka koji su izneli teret prvenstva nije na prodaju. Ja malo i nerviram menadžere kad im kažem da niko nije na prodaju. Partizan ulazi finansijski stabilan u prelazni rok, ne mora da prodaje nikoga, osim ako ne dođe ponuda za nekog igrača o čemu ćemo se dogovarati sa sportskim sektorom.

Generalni direktor Partizana pokušava da smiri navijače posle odlaska trenera Nikolića.

– Probaćemo nemoguće – da zadržimo Leonarda. Na dobrom smo putu. Ono što je sigurno je da će Partizan imati novca da mirno prođe kvalifikacije za evropska takmičenja. Ako se kvalifikujemo, onda ćemo videti šta i kako, sve u u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom – istakao je Vazura.

Komentari