Selektor optimista posle dvomeča sa Crnogorkama

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je dvomeč sa selekcijom Crne Gore u Beogradu. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića pokazale su kvalitet na njegovom debiju pobedivši u drugom meču 31:24, dok je prvi duel u SC "Voždovac" na Banjici završen bez pobednika – 31:31.


Selektor Ljubomir Obradović, zadovoljan je postignutim u dve utakmice sa Crnogorkama:

– Nismo bili kompletni bez Radosavljević i Rabate Milošević na levom krilu, Lekić i tri devojke iz Francuske. Devojke su opravdale poziv i poverenje. Reagovale su na moje ideje. Rano je za ocenu o novinama koje uvodimo u odbrani i napadu, ali za početak mogu pohvalno da se izrazim. Optimista sam – rekao je Obradović.

Reprezentativke će nastaviti sa treninzima u Beogradu do četvrtog juna, kada sledi odlazak u Sloveniju i dvomeč sa domaćinom (četvrti i peti jun). Tamo će se reprezentaciji priključiti Jovana Stoiljković i Slađana Pop Lazić, dok je Marija Čolić morala da otkaže dolazak zbog povrede.

Devetog juna je planiran odlazak u Padovu, gde je dan kasnije prvi meč u kvalifikacijam za SP 2017 sa Italijankama. Četiri dana kasnije je revanš u Nišu, da bi se reprezentativna akcija završila prijateljskim duelom Hrvatske i Srbije u Virovitici 16. juna u znak obeležavanja 60 godina od prvog Svetskog prvenstva za žene održanog u tadašnjoj Jugoslaviji 1957. godine na kome je osvojena i prva medalja – bronzana.

Komentari