“Orlići” počeli pripreme, Lalatović: Ne želim da opterećujem igrače pričom o medaljama

Mlada reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 16. do 30. juna održava u Poljskoj.


Selektor Nenad Lalatović je prozvao "orliće" na stadionu Zemuna, a prvi trening je odradilo 15 igrača. 

O očekivanjima od Evropskog prvenstva Lalatović je rekao:

– Ne želim da opterećujem igrače zlatnom medaljom ili bilo kojom drugom, najbitnije je da se prođe grupa i najbitnija prva utakmica protiv Portugala. Treba biti realan i spustiti loptu i do prvenstva raditi u miru, rekao je Lalatović.

Mlada reprezentacija Srbije će igrati u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a rivali će joj biti Portugal (17. juna), Makedonija (20. juna) i Španija (23. juna).

– Napravili smo jako dobru analizu. Mi smo u najtežoj grupi. Selekcija Portugala nije izgubila dve i po godine, pokazali su da su sjajna ekipa, onda Makedonija koja je eliminisala Francusku i tu su pokazali kvalitet i da niko ne sme da ih potceni, a o Španiji ne treba trošiti reči. Ali, koliko oni imaju dobre igrače, imamo i mi. Ne bojimo se nikoga, u timu imamo bivše evropske i svetske šampione, rekao je Lalatović.

Na okupljanu na stadiona Zemuna pojavilo se 15 reprezentativaca, dok će se ostali timu priključiti 4. juna, jer su zbog kasnijeg završetka sezone dobili slobodno, a Saša Lukić i Mijat Gaćinović će zbog obaveza u A reprezentaciji doći dirketno u Poljsku, gde mladi putuju 7. juna.

– Neko je igrao više, neko manje. Radićemo na dizanju forme svih igrača do prvenstva, rekao je Lalatović.


Fudbalski klub Lacio zabranio je Sergeju Milinkoviću-Saviću da nastupa na Evropskom prvenstvu, jer takmičenje nije u zvaničnom kalendaru Uefe.

– Izostanak Milinkovića-Savića, koga izuzetno cenim i koji je jako dobar igrač, veliki je hendikep za nas. On je jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope. Jako dobro je što je došao da podrži reprezentativce, ali moramo sada da se okrenemo ka drugima koji će igrati umesto njega. Verujem da će nadoknaditi njegov izostanak i da se to neće osetiti, kazao je selektor mlade reprezentacije.

Lalatović je dodao da nije znao da Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine nije u zvaničnom kalendaru UEFA i da ga je odluka Lacija začudila, jer svakom klubu treba da bude privilegija da mu igrači igraju na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bigodšć.

Komentari