Krivokapić: Osnovni cilj zlato u Tokiju

Reprezentacija Srbije vlada svetskim vaterpolom nekoliko godina unazad. Delfini su aktuelni evropski i svetski šampioni  i nosioci zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Riju.


Srbija će od 20. do 25. juna braniti zlato na završnom turniru Svetske lige u Rusiji, a mesec dana kasnije izabranike Dejana Savića očekuje i Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić istakao je da će Srbija i dalje biti u svetskom vrhu, ali da ne treba podizati preveliku euforiju, jer dolazi do smene generacija.

Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Međutim, svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku tom našem trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u našoj reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju. Ne treba zanemariti činjinecu da postepeno dolazi i do smene generacija, da u timu više neće biti igračkih veličina poput Živka Gocića i Slobodana Nikića. Takođe, pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda. Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja, rekao je Krivokapić za sajt VSS.

Prvi čovek srpskog vaterpola je dodao da je glavni cilj naše selekcije odbrana titule olimpijskog šampiona na Igrama u Tokiju 2020. godine.

Naš osnovni cilj je zlatna medalja na narednim Olimpijskim igrama 2020. godine. I tome podređujemo sve. Posle zlata u Riju slavili smo samo nekoliko dana i odmah smo prionuli na posao kako bi smo narednu najveću svetsku smotru sporta dočekali potpuno spremni. Mislim da od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku imamo najveće šanse za zlato u Tokiju. Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske ali i mlade i vrlo talentovane igrače sa kojima se u reprezentaciji odlično radi, dodao je Milorad Krivokapić, koji je nedavno dobio Majsku nagradu.

 

Komentari