Đoković: Trebao mi je ovakav meč, angažovaću još jednog trenera

Novak Đoković se prilično namučio protiv Argentinca Dijega Švarcmana u trećem kolu Rolan Garosa.


Srpski as je slavio nakon pet setova i borbe koja je trajala tri časa i 19 minuta. Đoković je nakon meča istakao da je zadovoljan što je igrao dugačak meč, jer mu je to bilo potrebno u ovom trenutku.

Bio sam mentalno jak, i miran koliko je to bilo moguće u situacijama kada sam zaostajao u setovima. Verovao sam da mogu da preokrenem, što se i dogodilo u četvrtom i petom setu, koji su išli u pravcu u kojem sam želeo. Dobro je što sam igrao u pet setova, pošto odavno nisam imao takav meč. Ima dobrih stvari koje mogu da izvučem iz ovog duela, i to će mi pomoći na mentalnom planu. Fizički, ne mislim da će biti problema. Verujem u sve bolje i bolje partije u nastavku turnira, rekao je Đoković, a preneo Sport klub.

Andre Agasi nije bio u Novakovoj loži na samom početku meča. Ipak, Amerikanac se nakon obavljenih obaveza pojavio i Đoković mu je zahvalan na tome. Takođe, drugi teniser sveta je dodao da će njegov stručni štab uskoro dobiti još jednog člana.

Nije bilo predviđeno da bude prisutan na meču, zato što je imao dosta obaveza. Tako da, jako cenim to što je došao i učestvovao u meču. Drago mi je kad ga vidim u boksu, to mi daje dodatnu inspiraciju. Trudim se da koristim svaki trenutak njegovog prisustva. Andre će probati da bude uz mene na velikim turnirima, koliko mu porodica i vreme budu dozvoljavali, ali biće mi potreban još neko ko će biti tu svakog dana. Oko toga smo se odmah usaglasili, ali Agasi je glavni, dodao je najbolji srpski teniser.
 

Komentari