Grbić: Zadovoljan pobedom, mnogo stvari mi se nije dopalo

Odbojkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnje izdanju Svetske lige.


U dvorani Spens u Novom Sadu savladana je selekcija SAD. Selektor Srbije Nikola Grbić istakao je nakon meča da je zadovoljan pobedom, ali da ekipa mora da popravi dosta detalja u igri.

Za vreme utakmice bilo je mnogo stvari koje mi se nisu dopale, pogotovo zbog nekih nepreciznosti koje obično ne radimo. Bio sam iznenađen pa je impresija bila loša. Ali, sada kada gledam statistiku i vidim kako su se setovi završili, treba da budemo zadovoljni rezultatom. Ima nekih stvari koje moramo da popravimo, pogotovo koncentraciju kod laganih lopti i da se okrenemo sutrašnjem meču protiv Belgije, rekao je Grbić.

Srbija će u subotu, 3. juna od 19 časova odmeriti snage sa Belgijom. Grbić je dodao da očekuje težak meč i da je neophodna maksimalna koncentracija kako bi se došlo do novog trijumfa.

Desilo se mnogo puta do sada da nakon dobre odigramo lošiju utakmicu. Poslednji primer je iz Hrvatske, kada smo prvi dan odigrali fantastičnu utakmicu protiv Belorusije, pa smo imali stravičnih problema protiv Danske. Očekujem da će Belgija igrati bolje nego danas i da će to biti težak meč. Imaju nezgodnog dizača i igraju dugo zajedno. Moramo biti maksimalno skoncentrisani i okrenuti se njima kao prioritetu, dodao je selektor Srbije.
 

Komentari