Bunjevčević: Huligani planiraju prekid utakmice Srbija -Vels

Goran Bunjevčević je potvrdio nagađanja da grupa huligana planira da prekine utakmicu između Srbije i Velsa, koja se 11. juna igra na stadionu "Rajko Mitić".

 
Prema saznanjima Blicsporta u pitanju je grupa koja već ima iskustva u divljanjima na utakmicama reprezentacije Srbije i koja je terala Tomislava Karadžića iz FSS prekidajući utakmicu u Đenovi, a potom i utrčavanjen na teren posle "slučaja dron", na meču sa Albanijom i Beogradu. 

– Mi imamo ista saznanja i već smo po tom pitanju obavili veliki broj razgovora sa policijom i službama bezbednosti – kaže za Blicsport Goran Bunjevčević, direktor reprezentacije. – Takav scenario za nas bi bio poguban, i zato i ovom prilikom apelujem na državne organe da učine sve kako bi sprečili eventualne nerede, ali i na navijače da se ponašaju civilizovano i da nam ne nanose novu štetu.

Bunjevčević ističe da će „Marakana” biti puna, te da će svi biti na velikom ispitu.

– Svako ko sebi da za pravo da napravi problem, taj je direktan neprijatelj Srbije. I tačka. A najgore je što i pojedinac može da izazove nered. Čak i jedna baklja može da bude fatalna. Setite se Đenove ili slučaja “dron”. Zato je i angažovan rekordan broj redara, policajaca i specijalnih snaga. Igrači su u euforiji, među njima je odlična atmosfera, i eventualni prekid bi ih dotukao. Lično ne želim čak ni da pomislim da je sve to moguće – zaključio je Bunjevčević.

Komentari