Branislav Mitrović: Inspiriše kapica Srbije, i dalje želim da osvajam zlata

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u ponedeljak, 5. juna, započeti pripreme za predstojeće izazove.


Od 20. do 25. juna, Orlovi će nastupati na finalnom turniru Svetske lige u Rusiji, dok je Svetsko prvenstvo u Budimpešti na programu od 17. do 29. jula.

Golman Srbije Branislav Mitrović je u razgovoru za Novosti istakao da ekipi neće nedostajati motiva, bez obzira što je naša selekcija osvojila sve što se može osvojiti.

Veoma sam motivisan. Bez obzira što smo prošle godine osvajanjem Olimpijskih igara objedinili sve krune i dalje želim da osvajam zlata. Inspiriše i kapica Srbije, tako da u meni još gori ona vatra, rekao je Mitrović za Novosti.

Čelni ljudi Vaterpolo saveza Srbije ne želi da nameću izabranicima Dejana Savića bilo kakav imperativ. Ipak, golman Egera naglašava da će ekipa, kao i uvek, pokušati da osvoji zlato i na predstojeća dva takmičenja.

To je dobro sa njihove strane. Ali, bez obzira na to, mene kao sportistu zanima samo prvo mesto, zlato. Čak me ne ispunjava ni drugo mesto. Tačno je i da sve ima svoj početak i kraj. Iskreno, ne želim da se time opterećujem. Naučio sam da je najvažnije da igram vaterpolo i da o drugim stvarima uopšte ne razmišljam. Najbitnije je da uvek pružamo maksimum, da od početka do kraja budemo iskreni prema sebi i da nas ništa ne razočara, dodao je Branislav Mitrović, koji će i u narednoj sezoni nastupati za mađarski Eger.
 
 

Komentari