Zvezda menja koncepciju, povratnici prva želja Milojevića i Mrkele

Mitar Mrkela i Vladan Milojević će po svemu sudeći imati potpuno drugačiju koncepciju kada je u pitanju prelazni rok od svojih prethodnika.


Novi tandem na čelu sportskog sektora srpskog vicešampiona, pokušaće ovog leta da u Zvezdu vrati nekoliko igrača koji su ponikli na Marakani.

Pregovori sa Vujadinom Savićem su u završnoj fazi, a pored njega na spisku želja su Srđan Mijailović, Filip Stojković i Milan Rodić.

Filipu Stojkoviću je otvoren put za povratak u Crvenu zvezdu, pošto je posle selidbe Minhena 1860 u amaterski rang takmičenja u Nemačkoj, postao slobodan igrač, piše Sportski žurnal. Stojković je već sarađivao sa Vladanom Milojevićem u mlađim selekcijama na Marakani i u Čukaričkom.


Vezni red bi trebalo da pojača Srđan Mijailović koji se afirmisao tokom mandata Roberta Prosinečkog. On je iz Zvezde otišao u Kajzeri, a zimus je potpisao ugovor sa Krilima Sovjetov ugovor na tri godine. Njegov povratak je nešto komplikovaniji, pošto otkupna klauzula u ugovoru sa ruskim klubom iznosi 500.000 evra.

Iz Krila Sovjetov bi mogao da stigne i Milan Rodić, nekadašnji levi bek OFK Beograda koji je bio Zvezdina želja i dok se nalazio u Zenitu.

Kada su odlasci u pitanju, na izlaznim vratima je Marko Petković, kojem je, kao i kapitenu Aleksandru Lukoviću, istekao ugovor. Vladan Milojević, kako se može čuti neće računati ni na Džona Ruiza i Damjana Le Taleka, ali oni imaju važeće ugovore i za sledeću sezonu.

Komentari