Đoković: Razmišljam o svemu, pa i o tome da napravim pauzu

Posle eliminacije sa Rolan Garosa Novak Đoković je rekao da razmišlja u kom pravcu će dalje ići njegova karijera i ne isključuje mogućnost da napravi pauzu.


Đoković je poražen od Dominika Tima sa 3:0, a posle meča je rekao da je presudio prvi set, koji je pripao Austrijancu posle traj-brejka.

– Mislim da je prvi set bio presudan. Posle toga, Tim je na početku drugog seta brejkom prelomio meč. U drugom delu meča nisam bio u stanju da udarim loptu kako treba, a on je igrao sve bolje i imao sve više sampouzdanja. Jednostavno, danas je bio mnogo bolji igrač i sasvim zasluženo je pobedio, rekao je Đoković.

Rezultatska kriza je počela posle prošlogodišnjeg osvajanja Rolan Garosa.

– Svestan sam da ne igram ni blizu svog maksimuma. Sedam-osam meseci nisam osvojio nijednu veliku titulu i to je sasvim nova situacija za mene. Ovo je veliki izazov, ali nisam ja prvi teniser koji se našao u takvoj situaciji. Praktično svi najbolji teniseri su prošli kroz to.

Đoković je u Parizu počeo saradnju sa Agasijem, ali njegov novi trener zbog ranije zakazanih obaveza tokom vikenda je napustio Francusku.

– Nemojte mešati Agasija u ovo. Treći set je isključivo moja odgovornost. Možda je delovalo da sam se predao, ali nije tako bilo. Nisam takav igrač, pokušao sam da se borim do kraja, ali ništa nije funkcionisalo, rekao je Novak.

Posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa, Novak će pasti na treće, a možda i na četvrto mesto na ATP listi, ali je rekao da ga to trenutno ne uzbuđuje previše.

Na pitanje da li razmišlja da napravi pauzu posle serije loših rezultat, Đoković je odgovorio:

– Razmišljam o mnogo stvari u ovom trenutku. Videću kako ću se osećati posle Rolan Garosa i na osnovu toga ću odlučiti, zaključio je Đoković.

Komentari