Đukić: Cilj je da se približimo najvećim klubovima Evrope

Partizan će početi pripreme za narednu sezonu u ponedeljak, 12. juna.


Prozivku će izvršiti novi trener Miroslav Đukić.

Đukić je u opširnom intervjuu za Mozzart sport najavio da će crno-beli igrati ofanzivan fudbal i lepršav fudbal.

– Moja koncepcija Partizana je ofanzivna! Ne mogu, neću i ne znam drugačije. Ideja je da idemo po protivnika, dominiramo, budemo agresivni… Cilj je da se približimo najvećim klubovima Evrope. Cenimo sve što oni rade, ali moramo najpre da uvažimo sebe. Da postanemo svesni da smo veliki. To ću pokušati da prenesem na igrače, jer hoćemo u Ligu šampiona, tamo nam je mesto, rekao je Đukić za Mozzart sport.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije naglasio je da se igra Partizana neće bitno koncepcijski menjati u odnosu na prošlu sezonu.

Ako mislite na formaciju, poštovaćemo kontinuitet. Koristićemo sistem 4-2-3-1 i 4-4-2, kao što je radio Marko Nikolić. Način na koji je osvojio duplu krunu pokazao mi je da Partizan ima ekipu naučenu da se takmiči. Usadio joj je čvrstinu. S te strane nema razloga da mnogo menjam. Samo da dodajem. A to znači: malo lepršavije, malo agresivnije, da držimo loptu duže u nogama, linije tima da budu bliže. Trudićemo se da budemo prepoznatljivi. efikasni, dominantni, lepi za gledanje. To Partizan traži od nas. Najveća satisfakcija biće mi da našu publiku vidim srećnu.

Đukić je postavio za cilj plasmanu Ligu šampiona, ali želi da razmišlja korak po korak, od protivnika do protivnik, apostrofirajući prvu utakmicu kao najvažniju.

– Ambicije su velike, želimo da uđemo u Ligu šampiona. Kako? Tako što ćemo preskakati prepreke. Jednu po jednu. Prva je uvek najteža. Budite sigurni, bićemo spremni za mesec dana. Iz prostog razloga što velikih rezova neće biti. Igrački kadar nećemo menjati, njegova osnova ostaje, na nju samo dodajemo. Što da menjamo drastično kad imamo odličan tim, baš super tim.

Što se tiče stranaca, Đukić je jasan da oni moraju da prave razliku u ekipu. Veruje da će imati sjajan odnos sa leonardom i Evertonom, sa kojima može da komunicira na španskom jeziku.

– Lakše ćemo da se sporazumemo, samim tim iskoristimo bolje njihove kvalitete. Odlično su se uklopili u naš mentalitet, zaslužili da postanu ljubimci publike. Bitno je da stranci prave razliku, da se naši klinci na njih ugledaju, uče, napreduju. Sećam se mog Deportiva kad se popeo iz Druge u Prvu ligu: uz Maura Silvu i Bebeta i prosečni igrači su napredovali, dodao je Miroslav Đukić.
 

Komentari