Ivanović: Ništa nismo završili, moramo do kraja da budemo oprezni

Fubaleri Srbije će protiv Velsa u nedelju, 11. juna od 20.45 časova, vojevati jednu od odlučujućih bitaka za plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine.


Kapiten "Orlova" Branislav Ivanović istakao je da je Vels dobra ekipa i da će duel u Beogradu biti potpuno drugačiji od meča u Novom Sadu pre više od četiri godine, kada je Srbija slavila rezultatom 6:1.

Spremni smo kao ekipa i nadam se da ćemo na terenu učiniti sve što je neophodno kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Svaka utakmica je za sebe, posebna i ne može da se govori o onome što je bilo. Od tada je Vels bio učesnik Evropskog prvenstva i pokazao veliki kvalitet. Radi se o veoma dobroj selekciji, a mi ne razmišljamo o onome što je bilo već smo fokusirani samo na sutrašnji meč. Imamo ispred sebe veoma kompaktan tim i znamo da nas očekuje veoma težak zadatak, rekao je Ivanović, a preneo sajt FSS.

Srbija se nalazi na prvom mestu grupe D kvalifikacija za Mundijal sa 11 bodova, četiri više od trećeplasiranog Velsa. Ivanović je naglasio da vize za Rusiju nisu obezbeđene i da je svaki naredni meč podjednako važan.

U grupi u kojoj se nalazimo do sada smo uradili dobar posao, ali ništa nismo završili, naprotiv. Kako se bliži kraj kvalifikacija, pritisak je sve veći, svaki meč ima posebnu težinu a ovaj duel predstavlja možda jedan od ključnih momenata u ovim kvalifikacijama, ali i za ovu generaciju naših igrača. Učinićemo sve da ostanemo na prvom mestu, ali moramo do kraja da budemo oprezni.

Prema informacijama iz FSS, prodato je oko 30 hiljada karata za sutrašnji duel. Defanzivac Zenita dodao je da očekuje veliku podršku i da srpski reprezentativci moraju angažovanom i borbenom igrom da opravdaju poverenje publike.

Evidentno je da u ovom trenutku vlada pozitivna euforija oko nacionalnog tima. To je sve posledica rezultata koje smo ostvarili i svakako zasluga svih nas. Poverenje se stiče jako teško, potrebno je pobeđivati iz meča u meč, kako bi navijači počeli da veruju u nas i ono što radimo. Važno je da ih ne razočaramo po pitanju borbenosti i ponašanja na terenu, a nema sumnje da će nam oni sada biti velika podrška, dodao je Branislav Ivanović.
 

Komentari