Sekulić: Preduzete maksimalne mere bezbednosti za duel sa Velsom

Utakmica između Srbije i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji ima epitet meča visokog rizika.


Komesar za bezbednost FSS Ljubisav Sekulić istakao je za agenciju Beta da su Savez i Ministarstvo unutrašnjih poslova u kooperaciji preduzeli sve mere kako bi duel, koji je zakazan u nedelju, 11. juna na stadionu "Rajko Mitić" protekao bez incidenata.

Podsetimo, u srpskim medijima se prethodnih dana spekulisao da pojedine navijačke grupe imaju nameru da prekinu utakmicu, a o takvoj mogućnosti je nedavno govorio i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević.

Mi smo ovoj utakmici koja je visokog rizika preduzeli maksimalni nivo bezbednosti. Napravili smo dva prstena oko stadiona i niko bez karti i akreditacija neće moći da prođe. Angažovali smo 770 redara koji će striktno kontrolisati sve na ulazu, ali i oko stadiona, Sa MUP-om smo 15 dana u svakodnevnoj komunikaciji. Imamo maksimalnu podršku svih njihovih službi i jedinica. Sigurni smo da će biti dovoljno snaga i resursa da utakmca protekne bez nereda. Na svim ulazima, kako u VIP, tako i novinarskim biće postavljeni i kontrolni KD punktovi, rekao je Sekulić za agenciju Beta.
 
 

Komentari