Vukotić: Od Partizana očekujem barem plasman u Ligu Evrope

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić boravi u Etno selu Stanišić, gde prati mečeve na Turniru prijateljstva.


Vukotić je za sajt Turnira prijateljstva istakao kako mu ovaj turnir evocira uspomene na neka lepša, srećnija vremena.

Kao što sam rekao mnogo puta, ideja za ovaj turnir i sve što je urađeno je izvanredno. Svaki put mi evocira uspomene i podseti na moje fudbalske početke. Kao što su bili pionirski turnir u Boru i turnir za omladince na Kvarnerskoj rivijeri. Ovo je sjajna prilika za momke da pokažu kvalitet u konkurenciji vršnjaka iz celog regiona i da se uporede sa njima. Ali i da se druže i stiču dragocena prijateljstva, rekao je Vukotić.

Počasni predsednik ste omladinske škole Partizana. Šta za nove generacije znači dupla kruna iz minule sezone?

Dupla kruna je veliki uspeh, u svakom slučaju. Značaj tog rezultata će se ogledati i kroz dodatni motiv za našu decu da još kvalitetnije rade i očekuju šansu u prvom timu. To je veoma važno da bismo produžili kontinuitet dobrih rezultata.

Često ste tokom sezone isticali značaj Leonarda i Đurđevića?

S obzirom na učinak i kvalitet potpuno je jasno da su njih dvojica bili veoma bitan faktor igre Partizana. Imati prvog strelca lige je velika stvar, a imati prvu dvojicu je ogromna prednost.

Partizan u novu sezonu kreće sa novim trenerom. Marko Nikolić je otišao, a na kormilo se vratio Miroslav Đukić?

Marko Nikolić je napravio dobru selekciju i sada je pitanje šta će biti tokom prelaznog roka. Đukić je već radio u Partizanu, ima iskustva, a čeka ga veliki izazov, pre svega kroz evropske kvalifikacije. Očekujem da Partizan pokuša da ostvari bar plasman u Ligu Evrope.

Kako vidite poziciju Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

Rezultat će u velikoj meri zavisiti od žreba. Partizan je u grupi favorita i mislim da ima šanse da prođe prve prepreke. U svakom slučaju i eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi bio velika stvar za klub u igrače, dodao je Momčilo Vukotić.

 

Komentari