Selektor Velsa: Biće teška utakmica jer igramo protiv ekipe koju poštujemo

Fudbaleri i stručni štab selekcije Velsa doputovali su u Beograd, gde ih u nedelju, 11. juna od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" očekuje susret šestog kola D grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Srbije.


Selektor "zmajeva" Kris Kolman je na konferenciji za novinare istakao da je Srbija kvalitetan sastav i da on i njegovi igrači žele da uživaju u sutrašnjem duelu.

Nikada ne pominjemo reč pobeda, kada se igrači koncentrišu na rezultat onda se ne koncentrišu na igru, a pobeda je proizvod dobre igre. Znamo šta bi mogla da donese pobeda, šta remi, a šta poraz, ali ako o tome razmišljaš ne uživaš u ovakvim utakmicama, a kako možemo da ne uživamo ovde, pred punim stadionom. Srbija je jak tim, pod velikom pritiskom. Ovo je važna utakmica za nas, radujemo se ovakvim izazovima, to ne želimo da propustimo. Biće teška utakmica jer igramo protiv ekipe koju poštujemo, koja kao i mi strastveno igra za grb i dres. Svaka utakmica je teška za trenera. Ovim poslom se bavim 15 godina, ne smatram da je najteža utakmica. Oduvek smo hteli da igramo ovakve mečeve, da što bolje predstavimo našu državu, rekao je Kolman, a preneo Sportski žurnal.

Kapiten Ešli Vilijams naglasio je da će Vels pokušati da pobedi, ali da ukoliko se to ne dogodi do kraja kvalifikacija ima još utakmica na kojima se može nadoknaditi propušteno.

Još smo u dobroj poziciji, na pola smo kvalifikacija. Ovo je važna utakmica protiv teške ekipe, a mi se spremamo za pobedu. Ako to ne uspemo nastavićemo dalje, ima još utakmica i još bodova koje možemo da osvojimo. Koncentrisani smo na ovu utakmicu. Letos smo imali lepo iskustvo u Francuskoj, ali to je prošlo, pokušaćemo sutra da pobedimo, dodao je fudbaler Evertona.
 

Komentari