Radonjić pred finalnu seriju: Želimo da završimo sezonu sa navijačima na Kalemegdanu

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak, od 21 čas, dočekuju FMP u prvoj utakmici finala plej-ofa. Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da je dobro upoznat sa kvalitetom protivnika, ali i poručio da veruje da će njegov tim sezonu završiti šampionskim slavljem sa navijačima na Kalemegdanu.


– Posle dosta vremena, sezone koja je bila duga i naporna sa velikim brojem utakmica ulazimo u završni deo. Odigrali smo do sada 81 meč, i sada stigli do finala plej-ofa za koji smo još u najavi sezone rekli da nam je cilj i želja da dođemo do još jedne titule. U finalu igramo protiv FMP-a, koji je napravio iznenađenje u polufinalu nad Partizanom. Naravno, upoznati smo sa kvalitetima FMP-a, ali mi želimo i nadam se da ćemo to i uraditi, da ćemo doći do ta potrebna tri trijumfa kako bismo još jednom osvojili trofej prvaka Srbije, rekao je Radonjić.

Crvena zvezda neće biti kompletna u ponedeljak. 

– Ulazimo u utakmicu bez Stefana Jovića, ima još igrača koji su roviti poput Voltersa. Sada razmišljamo samo o tom prvom duelu. Potrebno je biti na jednom zadovoljavajućem nivo, i mislim da smo spremni za to. Pozivam navijače da dođu u Pionir, da osetimo onaj ambijent koji smo imali prilike da vidimo i čujemo tokom sezone, sećajući se mnogo situacija u Pioniru i Areni, imam veliku želju kao i svi momci da opet zajedno svi krenemo u pozitivnu priču i da je na kraju završimo na Kalemegdanu. Lepo je sećati se tih utakmica i tog ambijenta. Svima nam je posebno ostalo urezano kako je to bilo i Milanu, momci to zaslužuju, prošli su teške i krizne situacije ove sezone, i bio bi jako dobar osećaj da vidimo punu halu u ponedeljak i da zajednički krenemo u dobru seriju i da je na kraju završimo tamo gde smo rekli da ćemo je završiti, rekao je Radonjić. 

Finalna serija igra se do tri pobede, prvi meč na programu je u ponedeljak u 21 sat. Drugi meč u seriji igra se u sredu u dvorani „FMP Arena" od 18.30, a treći duel igra se u petak od 20 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić". Termini eventualnih narednih utakmica biće saopšten naknadno.

Crvena zvezda je odlučila da ulaz za prvu utakmicu finalne serije bude slobodan, po istom prinicpu kao i za meč polufinala: Ulazi B i C biće otvoreni za slobodan ulaz, vlasnici sezonskih ulaznica za tribine ulaziće na ulaze A i D, dok procedura za partere i lože ostaje ista za vlasnike sezonskih ulaznica.

Komentari