Istorija je ispisana: Deseta titula za Nadala u Parizu

Rafael Nadal – Stanislas Vavrinka 3:0 (6:2, 6:3, 6:1)

Rafael Nadal je posle tri godine osvojio Rolan Garos i postao prvi teniser u istoriji koji je došao do desete titule na ovom turniru. 


Nadal je protiv sebe imao Stanislasa Vavrinku koji nije ponovio nadahnutu partiju iz finala od pre dve godine protiv Novaka Đokovića, a neizvesnost, ako je uopšte i bilo, potrajala je samo prva četiri gema u meču.

Rezultat je tada bio 2:2, a Švajcarac je nakon spasene četiri brejk lopte izgubio naredna četiri gema, samim tim i prvi set.

Nadal je bez problema poveo 3:0 na početku drugog seta i tu prednost zadržao do njegovog kraja, a kada je napravio brejk i na početku trećeg bilo je jasno da neće biti iznenađenja.

Vavrinka je uspeo da smanji na 2:1 u trećem setu, ali je Nadal sa nova četiri gema u nizu došao do desetog trijumfa u Parizu.

Nadal na putu do ovog uspeha nije izgubio ni set, rivalima je prepustio samo 35 gemova, a redom su padali Benoa Per, Robin Hase, Nikoloz Basilašvili, Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta, Dominik Tim i Stanislas Vavrinka.

Komentari