Cibona ostala bez trenera, Mulaomerović ponižen

Damir Mulaomerović više nije trener zagrebačke Cibone.


Uprava "Vukova sa Tuškanca" saopštila je bivšem asu kluba da može da ostane u klubu samo kao pomoćni trener. Mulaomerović je odbio takvu opciju.

Nakon sastanka s direktorom i čelnim ljudima kluba mogu da kažem da više nisam trener Cibone. Tokom dana smo se sastali i sve dogovorili i ja napuštam klupu. Ponuđen mi je novi ugovor prema kojem bih trebalo da budem pomoćnik nekom novom treneru, a ni sam ne znam ko će to biti. Jasno je da na takvu situaciju nisam mogao da pristanem i odlučio sam odem. Želim Ciboni svu sreću u budućnosti, rekao je Mulaomerović za Basketball.hr.

U Hrvatskoj se prethodnih dana pisalo kako je Cibona u velikim finansijskim problemima. Ipak, Mulaomerović smatra da očigledno to nije uslovilo njegov odlazak iz zagrebačkog kluba.

Mislim da finansijski problemi nisu razlog poteza Cibone. Smatram da će klub imati još veći budžet u budućnosti. Oni su meni ponudili da budem pomoćni trener, a to ne bi napravili da nemaju neko veliko trenersko ime u planu. To bi bilo suludo, dodao je nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine.
 

Komentari