Đukić pred Poljsku: Moramo da odigramo na našem vrhuncu kako bismo ih savladali

Rukometna reprezentacija Srbije u sredu od 20.45 časova u dvorani "Čair" u Nišu dočekuje Poljsku u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.


Ulog je veliki, jer pobeda "Orlove" definitivno vodi u Hrvatsku.

Desno krilo našeg nacionalnog tima Darko Đukić istakao je da je Poljska oslabljena otkazom velikog broja igrača, ali da će novi reprezentativci sigurno želeti da se dokažu u duelu sa Srbijom.

Nemaju više u reprezentaciji nijednog igrača iz Kielcea, s obzirom da je Črapkovski otišao u Magdeburg. Tu su dva momka iz Visle, ali i nekoliko igrača veoma dobrog kluba Azoti Pulavi. Ne znam šta je razlog njihovog odustajanja od nacionalnog tima. Verovatno želja da se odmore posle godine u kojoj su igrali i na Olimpijskim Igrama u Riju. Poljaci su sportska nacija i uvek maksimalno igraju za svoj nacionalni tim. Liga im je sve jača i jača. Svako od njih će se boriti za svoje mesto u selekciji. Opušteniji su, a naš ulog je plasman na EP i prvo mesto. Moramo da odigramo na našem vrhuncu kako bismo ih savladali, rekao je Đukić, a preneo sajt RSS.

Rukometaš Kielcea dodao je da je atmosfera u ekipi sjajna i pored toga što će i Srbija igrati bez nekolicine standardnih igrača (Šešum, Vujin, Abutović, Prodanović, Arsić). Đukić ključ pobede vidi u maksimalnoj borbenosti kompletnog tima.

Imamo dosta povređenih igrača, a tek od utorka smo kompletni. To, međutim, ne utiče na atmosferu. Rešićemo sve probleme sa angažovanjem 100%. Nećemo dozvoliti da nam se desi pad kao protiv Belorusa u novembru. Tada smo se možda malo i opustili posle trijumfa u Poljskoj, ali sada to neće biti slučaj. Belorusi su pokazali koliko su ozbiljan tim. Ta pobeda bi nas već odvela u Hrvatsku, ali možda je ovako lepše. Ponovo u Nišu i ponovo igramo za veliko takmičenje. Verujem da će ljudi podržati i nas, i devojke. Svi oni koji idu na vaterpolo od 19.30, imaju dovoljno vremena da pogledaju obe rukometne utakmice u hali "Čair", dodao je rođeni Nišlija Darko Đukić.
 

Komentari