Šampionke ispraćene na EP, Karadžić: Uradili smo sve što smo mogli

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u sredu, 14. juna otputovaće na Evropsko prvenstvo u Češkoj, na kojem će braniti titulu iz 2015. godine.


U "Kući košarke" danas je upriličen upriličen koktel, a devojke su ispraćene na šampionat Evrope kako dolikuje.

Devojkama podrška najviše znači… Došlo je vreme da ih ispratimo na EP, znam da su naporno radile i da su imale male probleme sa povredama, nadam se da će ih zalečiti do početka šampionata. Devojke, idete na Evropsko prvenstvo kao aktuelne prvakinje Evrope, nemojte nikoga da precenjujete, a Košarkaški savez Srbije je uvek uz vas, kao i zemlja Srbija. Imaćete veliku podršku KSS i želim da se zabavite, da uživate i da se vratite zadovoljne. Želim vam sve najbolje, rekao je predsdnik KSS Predrag Danilović, a preneo sajt Saveza.

Selektor Srbije Stevan Karadžić istakao je da se na pripremama uradilo sve što je bilo planirano.

Uradili smo sve što smo mogli, nismo baš sto odsto spremni zbog povreda igračica. Ali, kada izađemo na teren u Pragu, to se sve zaboravlja. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, devojke imaju rezultate i nadamo se da ćemo ispuniti cilj, istakao je Karadžić.

Kapiten Jelena Milovanović zahvalila se na podršci Košarkaškom savezu Srbije.

Mnogo nam znači to što ste uz nas… Odradili smo poslednji trening u Hali sportova "Ranko Žeravica" i verujem da će sve devojke dati maksimum od prvog minuta u petak protiv Grčke. Mogu da poručim da ćemo biti jedna uz drugu i da nećemo odustajati do poslednje sekunde. Nadam se da ćemo se vratiti zadovoljne i da ćemo to možda i proslaviti sa svima vama kada se vratimo, dodala je Jelena Milovanović.

Podsetimo, Srbija će igrati u grupi C sa Slovenijom, Francuskom i Grčkom. Prvoplasirana reprezentacija iz svake grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala.  
 

Komentari