Olimpijski šampioni u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu

Vaterpolo reprezentacija Srbije u naredna tri dana odigraće tri prijateljske utakmice sa selekcijom Australije.


Dueli sa Australijancima biće generalna proba pred završni turnir Svetske lige koji se od 20. do 25. juna održava u Luzi, predgrađu Moskve, gde će naša selekcija braniti trofej koji je osvajala uzastopno od 2013. godine.
 
Prvi meč protiv Australije na programu je 14. juna u Nišu (19.30 časova), dan kasnije u Kruševcu (18 časova), a treći duel zakazan je za 16. jun u Kragujevcu (19h).

Za mečeve u Nišu i Kragujevcu obezbeđen je besplatan ulaz, a karte mogu da se preuzmu na blagajni sportskog centra Čair (od 11 do 19h) i biletarnici dvorane Jezero, uz ograničenje da će jedna osoba moći da dobije najviše dve ulaznice. Što se tiče utakmice u Kruševcu, ulaznice će koštati 200 dinara, prodavaće se na blagajni SC Kruševac, a sav prihod od prodaje karata biće namenjen u humanitarne svrhe kao pomoć dečijem odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu.

Australija će bez svake sumnje biti protivnik po meri. Pripreme teku po planu, a kao što je to slučaj godinama unazad u reprezentaciji vlada izvanredna atmosfera što nam u znatnoj meri olakšava rad i daje mu na dodatnom kvalitetu. Rezultat u ovim mečevima sa Australijancima svakako neće biti u prvom planu, već uigravanje taktičkih varijanti za velika takmičenja koja nam predstoje ovog leta. Ipak, mi ćemo se maksimalno potruditi da naše navijače obradujemo pobedama, rekao je Sava Ranđelović.

Vaterpolisti Srbije nastavljaju sa praksom da mečeve igraju u unutrašnjosti Srbije na radost mnogobrojnih ljubitelja našeg najtrofejnijeg sporta:

Mislim da je to prava stvar za popularizaciju vaterpola i nadam se da će u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu tribine biti pune. Ovi dueli sa Australijancima će nam biti jedine provere pred put u Rusiju i svakako da bi nam prijala podrška navijača. Poslednje četiri godine na završnim turnirima Svetske lige znamo samo za zlatna odličja, ali time se ne opterećujemo. Kao što je selektor Savić u nekoliko navrata već isticao, naš prioritetni cilj ovog leta biće Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Sve je maksimalno podređeno tome. Međutim, dobro poznajem ovu fantastičnu grupu momaka u reprezentaciji i siguran sam da ako nam se ukaže prilika da i u Svetskoj ligi dođemo do medalje da tu šansu nećemo propustiti, rekao je Nemanja Ubović.   

 

Komentari