Obradović: Ne potcenjujemo Italiju

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, zadovoljan je učinjenim sa selekcijom koju predvodi tek dve nedelje. Posle prijateljskih duela sa Crnom Gorom i Slovenijom, na red je došla i rutinska pobeda nad Italijom 33:23 u prvom meču baraža za SP 2017 u Nemačkoj. Revanš je u niškoj hali "Čair" u sredu u 18 časova:


– Dosta dobro smo iskoristili dosadašnji period za rešavanje nekih problema i nedoumica, odnosno, primenu novih taktičkih rešenja u igri. To smo dobro prezentovali u Padovi. Proučili smo napad Italijanki, a u našem napadu povećali protok i brzinu lopte. Možemo biti zadovoljni početkom. Svaki početak je težak. Kako bude vreme odmicalo, tako će i devojke lakše usvajati stvari koje tražim od njih, rekao je Obradović.

Opuštanja, i pored velikih +10, neće biti.

– Italija je borbena ekipa, izdržljiva u trčanju, idu organizovano u kontru i igraju 7 na 6. Imaju svoj put. Poručio sam im posle utakmice da nedostaju na mapi evropskog rukometa. Nema razloga da igraju košarku, odbojku, vaterpolo i fudbal, a da ih u rukometu nema, nacije od 65 miliona. Ne potcenujemo nikoga. U ove četiri prijateljske utakmice smo insistirali na nekim stvarima, držali se toga, rezultat je bio u drugom planu, a želeli smo samo da se ispuni ono što smo želeli da vidimo protiv Italije, ali i u septembru, kada počnu kvalifikacije za EP 2018. 

To će imati priliku da vidi niška publika.

– Tu su i naši reprezentativci, navijaćemo jedni za druge. Znamo šta je Niš i Čair za rukomet. Koliko taj narod voli i poznaje rukomet. To je bastion srpskog rukomet i neka ostane i u budućnosti, zaključio je Obradović.
 

Komentari