Bilić hoće napadača Arsenala

Olivije Žiru ne želi više da greje klupu u Arsenalu, Vest Hem čeka kao zapeta puška.


I pored znatno lošije sezone Vest Hema od prethodne, pozicija trenera Slavena Bilića u londonskom klubu, nije uzdrmana. Naprotiv, uprava je odlučila da izdvoji pozamašan novac, da bi se ''čekićari'' pojačali u prelaznom roku, i ponovo bili u vrhu Premijer lige.

Jedna od želja hrvatskog stručnjaka, po pisanju engleskih medija, je napadač Arsenala i francuske reprezentacije, Olivije Žiru. Korpulentni centarfor je prošle godine produžio ugovor sa ''tobdžijama'' do 2019., ali želi da konstantno igra, pošto je naredne godine Svetsko prvenstvo u Rusiji, a konkurencija među napadačima reprezentacije Francuske je paklena.
 
Pošto je Arsenal najavio dovođenje nekoliko pojačanja, pre svih Kilijana Mbapea i Aleksandre Lakazeta, Žiru bi u tom slučaju, ponovo bio uzdanica sa klupe, Arsena Vengera, a to se golgeteru Arsenala nikako ne dopada.

Želim sa Arsenalom da osvojim Premijer ligu, ali se nadam da ću u narednoj sezoni više vremena provoditi na terenu, nego na klupi, uputio je Žiru jasnu poruku.
 
Francuz je u Arsenal stigao iz Monpeljea 2012. godine, a plaćen je više od 12 miliona evra. U karijeri je nastupao i za Turs, Istr i Grenobl.

Što se Vest Hema tiče, ako ne uspeju u nameri da privole Žirua, ali i Arsenal da ga pusti među ''čekićare'', okrenuće se sledećim metama, a to su, po ostrvskim medijima, napadač Sitija Keleči Iheanačo, kao i nama manje poznati fudbaler belgijskog Eupena, Nigerijac Henri Onjekuru, koji ima samo 19 godina.

Komentari