Jović o tituli, novcu, Bajernu, Feneru…

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović, samo je jedan od igrača iz redova srpskog šampiona za koga su zainteresovani bogati evropski klubovi. Jović se posle osvajanja titule osvrnuo na priče koje su ga pratile ove sezone, da je često odsustvovao sa terena ne samo zbog povrede, već i zbog neredovnih primanja. 


– Ta priča oko finansija nas jako dugo prati. Imali smo brdo tih sastanaka i sa upravom kluba, između nas, mislim na Deja i članove stručnog štaba. Znali smo još od januara kakva je situacija i kakva će biti. Javnost treba da zna da je ova ekipa Zvezde nije bavila time i da nijedan igrač ove sezone koji nije bio van stroja nije bio zbog finansija. Nemam ništa protiv i ne mogu bilo kome da zabranim da pričaju zašto je Jović van terena. Svi su isključivo zbog povreda bili van terena. Nikada se, za ove tri godine koje sam u klubu, nije desilo da neko odbije da igra zbog finansija, rekao je Jović, prenose Novosti.

Negirao je da je postojala mogućnost štrajkovanja od strane igrača.

– Mnogi igači su ovde već nekoliko godina i samim tim što smo sa trenerom dobro se poznajemo. Veoma brzo smo videli kakva je finansijska situacija. Nećemo ni da štrajkujemo ni da odbijamo da igramo. Jasno smo rekli da je sezona jako uspešna, da želimo da je zaokružimo na najbolji način. Niko se finansijama nije bavio. Kada su bile dobrodošle su, kada nisu, nosili smo se sa tim i smatram to kao i povrede i poteškoće koje su nas pratile da smo fenomenalan posao odradili i da bi i prema nama i prema svim ljudima koji vole i prate Zvezdu koji su sa nama i koji se spremaju za mečeve bilo nepošteno, jer mi nismo takvi ljudi da u januaru ili februaru dignemo sidro i odemo. Zvezda je veliki klub da bi bilo ko nama dao luksuz da radimo takve stvari i da rušimo ono što je Radonjić godinama radio. Odluka je bila prosta i jednostavna, preći ćemo preko svega, gurati, trenirati. Nema se puno vremena za trening.

Uveo je Radonjić Jovića na oko minut pre kraja meča, pa je glavno pitanje da li su je to poslednji put da igra u crveno-belom dresu.

– Mnogi su me to pitali, imam određene klauzule u ugovoru koji traje još godinu dana. Uz dogovor sa obe strane, ali postoji klauzula. Što se mene tiče prvo idem na more da se dobro odmorim i to je prva stvar. Da se posvetim sinu i supruzi koji su najviše ispaštali zbog ovog ritma i sistema tamičenja. Kad se vratim sećšu sa ljudima i videću šta i kako je. U narednih mesec dana je logično da će se neke stvari rešiti i logično je da se to radi na posle sezone.

Za usluge srpskog reprezentativca je interesovanje pokazao Fenerbahče, ali on nije želeo previše o tome da govori, pogotovo pošto se spekulisalo i o odlasku u Bajern.

– Nisam još nikakvu informaciju o Feneru dobio, kada lično budem znao o tome čuće se. O Bajernu se pričalo, ali sam u Minhenu bio samo zbog problema sa leđima. Doktor Mitrović i ja smo zvali Lučića, pitali ga o terapiji. On od kad je došao tamo nije propustio nijedan trening, jer ovo ovde što smo radili nije dalo pravi rezultat. Sve što sam u Nemačkoj radio su bile isključivo terapije, a ne pregovori – naglasio je Jović i tako demantovao priče o Bavarcima, ali ne i u potpunosti o turskoj ekipi.

Komentari