Lalatović žali za propuštenim šansama

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović je posle poraza na startu Evropskog prvenstva žalio za propuštenim šansama.

 
– Čestitao bih reprezentaciji Portugala na pobedi. Mislim da je publika mogla da uživa u igri dve reprezentacije. Prvo poluvreme je igrano u teškim uslovima, a mi smo imali veliku priliku koju nismo iskoristili. Da smo postigli gol, mislim da bi tok utakmice bio sigurno drugačiji. Žalim za tom šansom, a onda smo praktično iz naše greške primili gol. Loše smo reagovali u našoj zadnjoj liniji, gde smo „dali loptu“ protivničkom igraču i primili gol, rekao je Lalatović.
 
U drugom delu igre usledile su izmene.

– U nastavku nam se dogodio hendikep, povredio se Čavrić, a ulaskom Plavšića bili smo hitriji, agresivniji, pravili smo više problema reprezentaciji Portugala. Napravili smo još jednu rotaciju na sredini terena i mislim da smo sve vreme napadali, Portugal se branio, igrao na polu kontru i kontru. Imali smo ponovo dve velike prilike, prvo Grujić, onda i Radonjić. Šteta, zaista velika šteta, zaslužili smo mnogo više.

Portugal je stigao i do drugog gola.

– Kad ne iskoristite tri lepe šanse, onda opet sledi kazna, Portugal je pokazao zašto nije izgubio dve godine. Nemam šta da zamerim mojim momcima, pogotovo u drugom poluvremenu. Mislim da smo napadali, da smo odigrali jako dobro, ali… Sada se okrećemo drugoj utakmici protiv Makedonije i želimo da damo sve od sebe da pobedimo u tom meču. 

Ostaje gorak ukus, jer se zaslužilo mnogo više.

– To je fudbal. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo 2:0, jer smo bukvalno primili gol posle jednog šuta i naše greške, a mi smo imali i „jedan na jedan“ pa šansu glavom… Sve bi drugačije bilo, zato ostaje žal. Pogotovo što nismo iskoristili najbolju priliku kod rezultata 0:0. Idemo, ipak, dalje, ne vredi sada da žalimo, okrećemo se Makedoniji – rekao je Nenad Lalatović.

Komentari