Furija demonstrirala silu, Makedonci bez šanse

Španija – Makedonija  5:0 (3:0)

Mlada reprezentacija Španije opravdala je epitet jednog od prvih favorita na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i ubedljivo savladala debitanta, reprezentaciju našeg južnog suseda, Makedoniju 5:0. 


Selektor Selades je doveo izuzetno kvalitetnu ekipu, koja je ubedljivo najskuplja na prvenstvu, i puleni Blagoja Milevskog nisu imali nikakvu šansu u ovom meču, iako su pokazali određeni kvalitet.
 
Samo u prvih desetak minuta Makedonci su bili otresiti, i imali su nekoliko pokušaja ka golu Španaca. U 10. minutu fudbaler Atletika iz Madrida Saul Nigez, odlično je makazicama zahvatio centaršut sa leve strane i postigao prvi gol. Istina, lopta je malo i iznenadila golmana Makedonije Aleksovskog.

Šest minuta kasnije bilo je već 2:0. Asensio je sjajno tukao sa više od 20 metara i lopta je završila u levom gornjem uglu makedonskog gola. Na 3:0 povisio je Delofeu iz penala, pošto je prethodno Bejtulai igrao rukom u svom šesnaestercu. Šansu za Makedoniju u finišu poluvremena propustio je David Babunski, kada se našao oči u oči sa španskim golmanom Arizabalagom.
  
Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča, Marko Asensio je još dva puta savladao Aleksovskog, a David Babunski je propustio još jednu dobru šansu, bar za počasni gol Makedonaca.

Španija i Portugal, posle prvog kola u grupi B, imaju po 3 boda, dok su Srbija i Makedonija bez bodova. U sledećem kolu, u utorak, Srbija igra sa Makedonijom, a u derbiju se sastaju ekipe sa iberijskog poluostrva, Španija i Portugal.

Komentari