Karadžić: Bilo je bolje nego protiv Grčke, brine povreda Ane Dabović

Stevan Karadžić, selektor srpskih košarkašica, bio je zadovoljniji igrom svog tima, uprkos ubedljivom porazu od Francuske.


– Iako smo doživeli ubedljviiji poraz, prikazali smo se mnogo bolje nego protiv Grčke. Radi se i o kvalitetnijem rivalu nego što su Grkinje koje su se do poslednjeg daha borile protiv Slovenije. Nema slabih ekipa. Hrabri povratak Sonje Petrović, ovo joj je bila prva utakmica posle 25 dana. Nisam ni planirao da toliko igra, ali pošto se tako odvijao meč, bili smo u igri više od 30 minuta, bila je na terenu više nego što treba, rekao je Karadžić.

Karadžića brine povrede Ane Dabović, koja je izašla iz igre u prvom minutu utakmice.

– Zabrinjava stanje Ane Dabović, koja je potpuno neizvesna za Sloveniju. To je ono što me jako brine, sada najviše razmišljam o tome da li će uopšte moći i koliko da pomogne timu. I pred Evropsko prvenstvo sam govorio koliko nam znače Sonja Petrović i Ana. Sonja je protiv Francuske dala značajan doprinos boljoj igri… Sve zavisi od lekarskog tima, imamo dan i po do meča sa Slovenijom, i protiv Francuske se najbolje videlo koliko nam znači igrač na poziciji plejmejkera. Ana ima povredu lista i prema lekarskim nalazima to je sanirano. Nema hematom, ali šta se dešava u njenoj nozi to ne možemo da znamo, zbog čega je opet došlo do povrede. 

Jelena Milovanović veruje da Srbija može da pobedi Sloveniju i prebrodi prvu fazu takmičenja.

– Bez obzira na rezultat i poraz od 16 razlike, utakmica je odigrana korektno za razliku od meča sa Grčkom. Devojke su se borile i sigurno su ostavile srce na terenu. Neke druge okolnosti nam nisu dozvolile da pobedimo, ali i dalje sam ponosna na ceo tim. Znam da smo dale sve od sebe, osećam to u srcu. Odmorićemo se koliko god možemo i pripremiti za Sloveniju. Da probamo da izvučemo tu pobedu i plasiramo se u nokaut fazu, nadam se da to znamo da igramo. Ovo je bila dobra utakmica, iz duela sa Grčkom smo izvukle dosta pouka, možemo još bolje i treba da smognemo snage za Sloveniju.
 

Komentari