Maksimović: Želimo dve pobede; Plavšić: Pokazali da možemo sa svima

Mladi reprezentativci Srbije, Nemanja Maksimović i Srđan Plavšić, žale za propuštenim šansama u utakmici sa Portugalijom.


– Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskristili svoje šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ukoliko želimo da prođemo grupu. Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa, ali kao što sam rekao, idemo na pobede u naredna dva duela i ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u mečevima rivala. Mislim da smo precenili Portugal, da smo ih pustili prvo poluvreme da puno igraju. Desilo se da smo primili gol iz polušanse, u nastavku meča smo bili mnogo bolji, ali nismo iskoristili nekoliko lepih šansi, rekao je Maksimović, a preneo sajt FS Srbije. 

Srđan Plavšić je u igru ušao umesto povređenog Aleksandra Čavrića.

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno potvrdila, jer je bila najbolja u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale, izjavio je fudbaler Crvene zvezde. 

On je dodao da nije bilo prevelikog respekta prema rivalu. 

– Ne znam kako je to delovalo sa strane, ali mi igrači ni jednog trenutka se nismo uplašili, znamo koliko vredimo. To smo i pokazali na terenu. Možda je vreme uticalo na nešto slabije prvo poluvreme, a onda smo u nastavku uspostavili našu igru, imali dominaciju i stvarali prilike, dodao je Plavšić.

Komentari