Koordinator “orlića” iznenađen reakcijom javnosti nakon poraza

Koordinator mlade reprezentacije Srbije, Vladimir Matijašević, iznenađen je dobrom reakcijom javnosti uprkos porazu od Portugalije u prvoj utakmici Evropskog prvenstva.


– Iskreno, ja sam bio iznenađen, s obzirom na neke okolnosti i naravno naš mentalitet. Ali ja volim što smo mi takav narod, narod koji voli da pobeđuje, a svima nama je bilo teško posle meča. Utučeni smo, jer smo dobro igrali, a izgubili smo. I to je najgore. Bolje da su nas pobedili i nadigrali, nego ovako. Nisu nas nadigrali, naprotiv, a pobedili su nas. I momcima nema ko šta da zameri u Srbiji, dali su svoj maksimum i narod je to prepoznao. Pa čak je i Čavrić koji je dobio jak udarac u 20. minutu, izdržao do kraja poluvremena. Ne može zaista ništa da im se zameri, Maksimović nije igrao šest meseci a izginuo je na terenu, Đurđević je odigrao mnogo napornih mečeva u Partizanu, imao ogromnu potrošnju i hteo je najbolje i šta sada, treba neko da mu prebaci što je promašio. Desi se i boljima. Ne, momci su pokazali pravi odnos prema dresu. I imali su protiv sebe jakog rivala…A drugo poluvreme nadigrati Portugaliju ne može svako, rekao je Matijašević za sajt FS Srbije. 

Polufinale je daleko, ali pobeda nad Makedonijom je imperativ.

– Ovde nije realno ništa. Mi smo navikli na ovu generaciju koja je bila prvak Evrope i sveta, ali jednostavno situacija je sada takva. Da smo pobedili Portugaliju mnogo toga bi bilo drgačije, a zaslužili smo najmanje nerešeno. Ipak, ako pobedimo Makedoniju, ulazimo u neizvesnu završnicu. A može i da se dogodi ako pobedimo u oba naredna meča, da nam ništa ne znači. Mislim da sada stvari ne zavise samo od nas, ali to ne treba da opterećuje igrače, treba da se bavimo igrom, idemo da pobedimo Makedoniju a onda da razmišljamo o Španiji, dodao je Matijašević. 

Srbija i Makedonija sastaće se 20. juna od 18 časova u Bidgošću.

Komentari