Zvezda: Obavljeni razgovori sa svima osim sa Amerikancima i Radonjićem

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se danas sa još jednim saopštenjem.


Nakon saopštenja u kome je Gal Mekel optužen da je izigrao crveno-bele uz pomoć Zorana Radovića usledilo je još jedno po pitanju sportske budućnosti prvaka Srbije i ABA lige.

Klub je saopštio da je tokom vikenda obavio razgovore sa igračima i delom stručnog štaba u sklopu priprema za novu sezonu koja počinje 1.jula 2017.godine.

– KK Crvena zvezda mts okončao je u petak 16. juna 2017.godine najuspešniju sezonu u istoriji kluba, a već u subotu i nedelju predsednik kluba Nebojša Čović obavio je sa svojim saradnicima niz aktivnosti u cilju što bolje pripreme kluba za sledeću takmičarsku sezonu, koja počinje 01.07.2017.godine.

U sklopu tih aktivnosti obavljen je razgovor sa većim brojem igrača (izuzev Amerikanaca Voltersa i Tompsona kojima je istekao ugovor i koji su otputovali u SAD, kao i Dženkinsa koji ima ugovor sa Crvenom zvezdom za sezonu 2017/2018), kao i delom stručnog štaba, osim prvog trenera Dejana Radonjića, kome ističe ugovor sa krajem sezone, 30.06.2017.godine.

Dejanu je u razgovoru sa predsednikom kluba još krajem maja izneta ponuda za novi dvogodišnji ugovor, a tim povodom biće obavljeni i dodatni razgovori.

Prilikom sastanaka, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović je informisao sagovornike o aktuelnoj situaciji, daljim aktivnostima koje klub planira kako bi spreman dočekao predstojeće izazove.

Jedna od tema bila je finansijska situacija kluba, a svi igrači i stručni štab prema kojima postoje određene finansijske obaveze, izrazili su želju da i dalje budu deo porodice KK Crvena zvezda i iskazali veliko poverenje u klub koji se i prethodnih godina suočavao sa sličnim izazovima, ali je uspevao da izmiri obaveze prema svojim igračima i trenerima i to pre početka nove sezone.

Jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde mts Milko Bjelica, koji će biti i predstavnik kluba na redovnom godišnjem sastanku Evrolige u Barseloni koji je za igrače planiran već 20. juna, istakao je tokom razgovora izvanredne uslove za rad koje je imao u crveno-belom dresu ove sezone, posebno prisećajući se nekih ranijih vremena kada je igrao u dresu Crvene zvezde.

Čelni ljudi KK Crvena zvezda mts nastavljaju dalje planirane aktivnosti u cilju pripema za narednu sezonu, o čemu ćemo redovno obaveštavati javnost.

U želji da dostojno proslavimo jedan od najvećih uspeha u istoriji ovog velikog kluba, nećemo se baviti brojnim glasinama, spekulacijama i kombinatorikama o odlascima igračkog kadra i stručnog štaba koji se pojavljuju u javnosti. Ovaj sistem je napravljen da traje, navedeno je u saopštenju crveno-belih.

Komentari