Iliev: Odbili smo 3 miliona za Leonarda, Pantića sam ja vratio

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev dao je opširan intervju za Partizan TV, iz kojeg prenosimo samo najzanimljivije delove.


Najviše pitanja odnosilo se na situaciju sa Brazilcem Leonardom i hoće li on ostati u Partizanu.

– Naši mediji pišu da je Leonardo ima platu 510 hiljada, pitam gde su našli tih 10 hiljada? Pa onda 410, a ja vam garantujem da nema 410 hiljada. Zatim ta klauzula koju su izmislili i nama su napravili problem s njom. Leonardo ima ugovor i da postoji ta klauzula, ona bi stajala u njemu. Postoji samo dogovor sa njegovim agentom, preko koga smo ga i doveli, ali to ne znači da svaki agent ili menadžer dođe i da priča. To nismo sada u Barseloni dogovorili, već želimo da on dođe i pomogne Partizanu, ali i Partizan njemu. A šta će sutra biti, verujete da se mi pitamo. Leonardo ima ugovor još dve godine sa nama i ako kažemo da ne može da ide, on ne može, po cenu da dve godine sedi, ne igra fudbal i da ne trenira. A to da nema ponuda za njega, nije tačno, ne postoji igrač koji je imao više ponuda u Partizanu, a ja sam ovde 22 godine. Pa zar nam nije dolazio generalni direktor jednog kluba kad smo bili na pripremama na Kipru, sa tih famoznih 2.5 miliona, pa nam je nudio i tri. Mi smo da on ostane, jer smo mi od njega stvorili to što jeste i on to mora da ispoštuje. Na njemu je da shvati da smo mi toliko veliki i da je on bez nas niko. Kao što mi verujemo njemu i sve smo mu dali, jer verujemo da je veliki igrač. Jedino bezobrazluk ne dozvoljavamo, rekao je Iliev.

O povratku Danila Pantića, prvi operativac Partizana rekao je da je on doneo odluku o njegovom povratku.

– Ja sam doneo odluku da Danilo Pantić dođe u Partizan, još pre dva meseca. Trener Đukić nema sa tim ništa, kao ni neke menadžerske agencije. Bilo je još nekih sličnih primera nekih bivših igrača koji su hteli da se vrate, ali ja nisam dozvolio. Ovde je reč o igraču koji je imao 18 godina kad je otišao i ne možemo svu krivicu da svaljujemo na njega. Greške se prave, ali moramo da prihvatimo one koji to shvate. Da Danilo Pantić nije dobro dete i odličan igrač, mi ga ne bi vraćali. Imamo primer Marka Jankovića i kao što ne razigravamo Jankovića za Olimpijakos, tako nećemo razigravati ni Pantića za Čelsi. Otkupili smo Jankovića, a videćemo zimus da li Pantić zaslužuje da otkupimo i njegov ugovor, primetno ljut pokušao je da pojasni situaciju sa povratkom mladog fudbalera sportski direktor crno-belih.

Komentari