Kup konfederacija: Čile u poslednjih 10 minuta slomio otpor Kameruna [VIDEO]

Čile – Kamerun 2:0 (0:0)
Vidal 81', Vargas 90'+1'

Fudbaleri Čilea savladali su Kamerun u drugoj utakmici nedeljnog programa Kupa konfederacija u Rusiji.


Važnu ulogu u ovom meču imali su Milorad Mažić kao četvrti sudija, odnosno Milovan Ristić kao jedan od sudija zaduženih za pregled video snimaka tokom utakmice.

Dva puta igrači Čilea, po jednom u oba poluvremena, postigli su golove, ali je glavni sudija Damir Skomina konačnu odluku doneo u "dogovoru" sa video tehnologijom. 

U finišu prvog poluvremena Vargas je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda od nekoliko centimetara, da bi u finišu susreta isti igrač ponovo savladao Ondou posle kolosalnog promašaja Aleksisa Sančeza. Ovoga puta gol je prvo poništen, ali je posle pregleda snimka Skomina pokazao na centar i praktično overio pobedu Čileanaca. 

Početak meča pripao je prvaku Južne Amerike i samo je zahvaljujući golmanu Ondoi Kamerun prvi deo igre završio bez primljenog gola, a jednom je gol Afrikanaca spasao i okvir gola. Sa druge strane zapretio je Abubakar, ali je njegov pokušaj završio pored gola.

U nastavku napade Čilea krunisao je Vidal golom u 81. minutu, da bi konačan rezultat postavio Vargas u nadoknadi vremena.

U prvoj utakmici današnjeg programa Portugalija i Meksiko odigrali su meč bez pobednika. 

 

Komentari