Đorđević: Medalja je uvek cilj

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je prilikom objavljivanja spiska kandidata za Eurobasket, da je cilj našeg tima na svakom takmičenju borba za medalje.

 
Đorđević nije želeo detaljnije da obrazlaže situaciju sa Nikolom Jokićem, a po njemu, jedina neizvesnost vlada oko Nemanje Bjelice, koji se oporavlja od povrede.

– Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosić je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj, prenosi Tanjug.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

– Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumbo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija, rekao je selektor.

Na Đorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Đorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

– Da li se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje, odsečno je naveo.

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

– Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu.

Novinare je interesovalo da li će Đorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

– Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam, zaključio je Đorđević.

Reprezentacija Srbije okupiće se 20. jula u Beograd, gde će potom provesti tri dana i obaviti medicinske preglede, a potom se seli na Kopaonik gde će obaviti prvi deo priprema. 

Srpski košarkaši će prvi pripremni meč igrati protiv "B" selekcije 2. avgusta u Kraljevu, a od 11. do 13. učestvovaće na Trofeju Beograda, zatim na turniru Hamburgu, a potom će otputovati na EP u Istanbul.

Komentari