Predsednik Udruženja trenera Rusije: Šta će nam Božović, iza sebe nema ozbiljne rezultate

Bivši trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, u novoj sezoni vodiće Arsenal iz Tule, a njegov povratak u Rusiju nije baš svima po volji.


Predsednik Udruženja trenera Rusije, Mihail Gerškovič, izjavio je za R-sport da ne razume zašto su se čelnici Arsenala odlučili za Božovića kada iza sebe nema velike uspehe.

– Božović je radio u više ruskih klubova i praktično ništa nije uradio. Osim Božovićevog imenovanja za novog trenera Arsenala ne razumem ni dolazak Leonida Kučuka u Rostov. Iza njih ne stoje ozbiljni rezultati i ne razumem njihov povratak u ruski fudbal. Ja uvek i svima želim uspeh, ali ne razumem politiku vodećih ljudi klubova koji ne obraćaju pažnju na ruske trenere, rekao je Gerškovič. 

On je dodatno obrazložio svoj stav.

– Ja razumem kada dovedemo Roberta Manćinija. On je poznati trener, preuzeo je Zenit koji je ispred sebe postavio visoke ciljeve. Ali ni to ne garantuje uspeh. Po mom mišljenju trener Ufe Sergej Semak je sazreo za veliki klub i u potpunosti može da obavlja posao koji je dobio Manćini. I dok razumem dolazak Italijana, povratak Božovića i Kučuka su mi savršeno nerazumljivi, zaključio je Gerškovič.

Komentari