Rodrigez zvanično zamenio Teodosića

Serhio Rodrigez

Serhio Rodriges je u ponedeljak i zvanično postao novi igrač CSKA iz Moskve. Jedan od najboljih evropskih plejmejkera potpisao je dvogodišnji ugovor sa “armejcima”, uz mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana i na taj način postao prvi igrač rođen u Španiji koji će nastupati za CSKA.

Nekadašnji MVP Evrolige je prošle sezone u Filadelfiji prosečno postizao 7.8 poena, uz 5.1 asistenciju.

– Nije tajna da smo posle odlaska Tea, kome želim mnogo sreće u NBA ligi, moji asistenti i ja analizirali tržište i tražili plejmejkera koji će pojačati ekipu. Izbor je pao na Serhija Rodrigeza, a za nas je važno bilo i da smo u razgovorima sa njim prepoznali veliku želju da karijeru nastavi u Moskvi. On je dokazani pobednik, iskusan igrač, ali istovremeno i spreman da naporno radi i razvija svoju igru. Siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti u naš tim, rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

– Igranje za veliki klub kao što je CSKA je veliki izazov. Daću sve od sebe da osvojimo sve trofeje za koje ćemo igrati. Takođe, život u Moskvi sa mojom porodicom će biti veliko lično iskustvo za mene i zbog toga sam veoma srećan i uzbuđen, poručio je Rodrigez.

Komentari