Avodžobi: “Sudija me je nazvao crnčugom, ubiću ga”

  Prvi polufinalni susret plej-ofa izmedju kosarkasa Partizana i Crvene zvezde protekao je u potpunoj dominaciji “crno-belih”, bez vecih uzbudjenja i uz ogranicenu nervozu, pre svega na klupi aktuelnog sampiona.

  Izostala je uobicajena agresivnost Zvezde, ali je posle utakmice to pokusao da nadoknadi Tundzi Avodzobi, centar “crveno-belih” koji je najpre tesko optuzio jednog od sudija, a zatim mu i zapretio likvidacijom.

  – Jedan sudija me je nazvao crncugom, poceo je monolog nigerijski kosarkas. – Nisam mogao da verujem, to mi se nikada nije dogodilo na kosarkaskoj utakmici.

  Avodzobi je precizirao da ga je arbitar uvredio na engleskom jeziku, ali nije znao da kaze ime sudije koji je to ucinio:

  – Posle jedne dosudjene licne greske pitao sam ga “Da li je to faul”, a on mi je odgovorio “Umukni crncugo”. Ne znam kako se zove, jedan mali crni, sa oziljkom na licu, dao je opis Avodzobi, po kojem se moze zakljuciti da je rec o sudiji Mrdaku.

  Skok Avodzobija

  – Cekam ga da izadje iz svlacionice i da mi to ponovi. Zadavicu ga, ubicu ga, nista me ne interesuje, spreman sam i da idem u zatvor, osuo je paljbu bivsi nigerijski prvak u boksu, a sada prvotimac Crvene zvezde.

  On je zatim optuzio sudije da su uvek na strani Partizana:

  – Da imamo posteno sudjenje razbili bi Partizan. Zasto ne mogu da udju medju 16 u Evroligi, pa zato sto im tamo ne sude ove sudije, pitao je i sam davao odgovore Avodzobi.

  Sudija Mrdak zbog pravila YUBA lige nije smeo da daje izjave novinarima, ali je delovao kao da ne zna o cemu Avodzobi govori.

  Da sve bude zanimljivije sudija Mrdak je odredjen da vodi i drugu utakmicu izmedju vecitih rivala koja se igra u cetvrtak.

  Foto: Nenad Negovanovic – Sportska centrala

  Komentari